Multe persoane din mulțime au scandat „Închisoare, închisoare!”, fluturând pancarte pe care scria: „Câți copii morți mai sunt?”. „Suntem nefericiți ca popor de foarte mult timp”, a declarat un participant la miting, Djordje Mitrovic, în vârstă de 30 de ani. „Nu trăim bine. Nu ne simțim bine… Iar acum nu ne simțim nici în siguranță”, a adăugat el.
Pe fondul presiunii publice crescânde, ministrul construcțiilor din țară, Goran Vesic, a demisionat marți, invocând neglijența ministerului său asupra proiectelor de dezvoltare. Cu toate acestea, Vesic a refuzat să își „recunoască vinovăția pentru moartea a 14 persoane”.
Gara centrală din Novi Sad a fost supusă unor lucrări de renovare care au durat trei ani și care au fost finalizate în luna iulie, deși compania Serbia Railways a declarat că acoperișul exterior prăbușit nu a făcut parte din aceste lucrări.
În următorii 10 ani, Vucic și partidul său au lansat o serie de proiecte în întreaga țară, care vizau, printre altele, poduri, drumuri și o dezvoltare masivă a litoralului în capitala Belgrad. Vucic s-a lăudat adesea cu transformarea Serbiei într-un „tărâm al macaralelor”. Cu toate acestea, în urma accidentului fatal din Novi Sad, analiștii au avertizat că atuul politic al lui Vucic riscă acum să se transforme într-un dezavantaj.
După prăbușirea acoperișului, oamenii au ieșit pe străzi și pe rețelele de socializare, punând la îndoială siguranța mai multor proiecte noi care urmează să fie inaugurate în următorii ani, printre care se numără o rețea de metrou subteran și un pod în Belgrad.
Vucic a vizitat Novi Sad în noaptea de marți spre miercuri, la scurt timp după protest, și a insistat că guvernul a luat toate măsurile necesare pentru a-i pedepsi pe cei responsabili pentru tragedia de la gară.
„Nimeni nu va scăpa de răspundere dacă a făcut o greșeală”, a promis Vucic.