Decontarea orelor de psihoterapie în România se face „firav”, spune preşedintele Colegiului Psihologilor din România, Edmond Cracsner, explicând că de decontarea orelor de terapie beneficiază copiii cu tulburări din spectrul autist. Cracsner e de părere că e nevoie de extinderea decontării, inclusiv la categorii profesionale precum cadrele didactice.
Psiholog, despre decontarea orelor de terapie: Firav, există în momentul de faţă decontare pentru copii cu tulburări din spectru autist/ E nevoie de extindere

„Multe dintre întâlnirile noastre (cu factorii de decizie – n.r.) s-au centrat şi pe acest aspect foarte important al decontării. Firav, el există în momentul de faţă, pentru copii cu tulburări din spectru autist se decontează serviciile psihologice. De asemenea, am avut programe secvenţial, într-adevăr, din fonduri şi nu un program pe termen lung din grijă pentru copii. Din păcate, el s-a încheiat în luna februarie, a fost ultima lună a decontării. Într-adevăr, decontările n-au fost făcute prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Vreau să vă spun că acel program a fost un succes. Şi evaluarea lui la nivel de succes, de performanţă, nu a fost făcută doar de către noi, de către psihologi”, a afirmat Edmond Cracsner vineri după amiază, la Prima News.
Acesta a explicat că este vorba despre un program care a inclus 7000 de elevi, care au beneficiat de câte 10 ore de consiliere psihologică.
În România există peste 30.000 de psihologi membri ai Colegiului Psihologilor din România, dintre care peste 22.000 sunt activi.

USR, despre ofensiva pro-Putin pe reţelele sociale: 7 întrebări la care SRI trebuie să răspundă de urgenţă
