Pornind de la propria experienţă, tânăra de 29 de ani a subliniat importanţa unui model de urmat. „M-aş bucura dacă misiunea ar încuraja nu doar femeile, ci şi oamenii în general să aibă vise măreţe şi să fie entuziasmaţi de ştiinţă şi tehnologie”, a declarat ea pentru DPA.
Rogge a petrecut patru zile pe orbită la bordul unei capsule SpaceX Dragon împreună cu alţi trei membri ai echipajului, revenind pe Pământ la începutul lunii aprilie.
Reflectând asupra revenirii din imponderabilitate, ea a descris senzaţia ca şi cum „un elefant ar sta pe pieptul meu”.
„După trei zile şi jumătate, corpul meu a uitat aparent ce este gravitaţia”, a adăugat ea.
Misiunea, denumită „Fram2” după numele unei nave norvegiene de cercetare polară din secolul al XIX-lea, a urmat o nouă rută orbitală, survolând regiunile polare ale Pământului.
Această misiune a fost comandată de un miliardar prin intermediul companiei lui Elon Musk, SpaceX.
Rogge a declarat că încă visează ocazional la călătoria sa, la Pământul văzut de sus şi la „minunea perfectă sub stele”, adăugând că rămâne deschisă la viitoare misiuni spaţiale. „Odată ce ai trecut prin aşa ceva, cu siguranţă vrei să te întorci” în spaţiu, a spus ea.
Aflată pe orbită, Rabea Rogge a discutat cu studenţi de la Universitatea Tehnică din Berlin, care au contactat-o printr-un semnal radio în timp ce trecea pe deasupra capitalei germane la bordul capsulei Dragon.
Din „Fram2” au făcut parte comandantul şi finanţatorul misiunii, Chun Wang, un antreprenor care a făcut avere din tranzacţii cu criptomonede, o regizoare norvegiană, Jannicke Mikkelse, un australian care a explorat polii Pământului lucrând ca ghid turistic, Eric Philips, şi Rabea Rogge.