Raisa Vieru, soţia poetului Grigore Vieru, a murit. Ea i-a dedicat două volume poetului după decesul acestuia, din 2009

Raisa Vieru, soţia regretatului poet Grigore Vieru, a murit, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Catedralei Sfânta Teodora de la Sihla, informează newsmaker.md.

Potrivit sursei citate, slujba de priveghi va avea loc duminică, la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla.

Raisa Vieru s-a născut în satul Ceamaşîr (Prioziornoe), care acum se află în află în componenţa regiunii Odesa, Ucraina. A fost profesoară de limba română şi latină.

Raisa şi Grigore Vieru s-au căsătorit în vara anului 1960. După decesul poetului, care avut loc în urma unui grav accident rutier în 2009, Raisa Vieru i-a dedicat două volume: „Un discipol al lui Orfeu” şi „Omul duminicii”.

La 16 ianuarie 2009, Grigore Vieru se întorcea din Cahul, unde participase la o ceremonie pentru omagierea poetului Mihai Eminescu. În preajma localităţii Dănceni, raionul Ialoveni, automobilul în care se afla poetul a fost implicat într-un grav accident rutier. Grigore Vieru a fost internat la Spitalul de Urgenţă într-o stare foarte gravă, cu multiple fracturi interne, iar a doua zi, starea sănătăţii se ameliorase puţin, când au început să-i lucreze rinichii şi i s-a stabilizat tensiunea. În noaptea de 18 ianuarie însă, la ora 01:30, poetul a decedat, în urma unui atac de cord.

 

R. Moldova: Stoianoglo susţine că organele de drept ar fi presate să execute „acţiuni ilegale, menite să servească interese politice”

Planul de înzestrare al armatei germane, în pericol: lipsa fondurilor amenință achiziția de rachete Taurus Neo