Raluca Turcan: Elena Lasconi se dovedeşte, pe zi ce trece, de-a dreptul incompatibilă cu cea mai înaltă funcţie în stat / Poate că este momentul să mediteze dacă mai este cazul să continue pe acest drum perdant care foloseşte doar PSD

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă sâmbătă că Elena Lasconi se dovedeşte, pe zi ce trece, de-a dreptul incompatibilă cu cea mai înaltă funcţie în stat şi arată că poate că este momentul ca aceasta să mediteze dacă mai este cazul să continue pe acest drum perdant care foloseşte doar PSD sau va face un gest de onoare, maturitate politică şi de solidaritate pentru victoria candidatului de dreapta cu şansele cele mai mari, Nicolae Ciucă, şi pentru o coaliţie puternică şi eficientă de guvernare cu PNL.

”Elena Lasconi se dovedeşte, pe zi ce trece, de-a dreptul incompatibilă cu cea mai înaltă funcţie în stat, aceea de Preşedinte al României. Oricât de mult mi-ar fi plăcut să nu scriu asta despre o doamnă care candidează la Preşedinţia României, principalul criteriu pentru a ocupa această funcţie trebuie să rămână competenţa”, a scris Raluca Turcan pe Facebook. 

 
”Doamna Lasconi a făcut o serie de gafe si stângăcii de proporţii care au stârnit scandaluri pe măsură. A jignit întreaga Diasporă printr-o declaraţie cel puţin neinspirată. A ofensat apoi femeile şi victimele violenţei domestice printr-o comparaţie lipsită de sensibilitate, de tact şi, până la urmă, de cultură politică democratică. Recent, Elena Lasconi şi-a etalat, cu dezinvoltură şi inocenţă, amatorismul şi urechismul, incompetenţa totală în domenii esenţiale ale exercitării atribuţiilor Preşedintelui României, cum sunt politica externă şi cea de securitate naţională”, arată ministrul Culturii.
 
Potrivit Ralucăi Turcan, ”Lasconi perseverează într-o atitudine arogantă şi dispreţuitoare faţă de PNL şi de celelalte formaţiuni de dreapta şi centru-dreapta”. 
 
”De fapt, nu reuşeşte să-şi adune nici o parte importantă a propriului partid, a liderilor si primarilor importanţi din USR în jurul candidaturii ei, după cum arată numeroase relatări din presă. Elena Lasconi se dovedeşte incapabilă să genereze solidaritate, nu face decât să arunce sămânţa dezbinării”, mai spune Turcan. 
 
 
”O spun cu toată consideraţia pentru doamna Lasconi: poate că este momentul să mediteze dacă mai este cazul să continue pe acest drum perdant care foloseşte doar PSD sau va face un gest de onoare, maturitate politică şi de solidaritate pentru victoria candidatului de dreapta cu şansele cele mai mari, Nicolae Ciucă, şi pentru o coaliţie puternică şi eficientă de guvernare cu PNL”, mai scrie aceasta. 

 

Noii câștigători ai premiului Nobel pentru Pace spun că ar urma un război nuclear

Fotbal: Afectat de accidentări, Joël Matip a decis să se retragă la vârsta de 33 de ani