Ramzan Kadîrov îl acuză pe Elon Musk că i-a dezactivat vehiculul Tesla Cybertruck: „Nu este frumos din partea lui”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov l-a acuzat, joi, pe Elon Musk, patronul miliardar al producătorului auto Tesla, că a dezactivat de la distanţă un vehicul electric Tesla Cybertruck pe care susţine că l-a primit cadou de la el în luna august, relatează AFP.

Ramzan Kadîrov, care conduce Cecenia cu o mână de fier de peste 17 ani, a distribuit în august o înregistrare video în care apare la volanul unui Cybertruck Tesla, cu o mitralieră montată pe spatele vehiculului.

Ramzan Kadîrov afirmase că vehiculul i-a fost dat de Elon Musk, afirmaţie pe care patronul producătorului auto american a calificat-o drept minciună pe reţeaua de socializare X. „Recent, Musk a dezactivat de la distanţă Cybertruck-ul”, a afirmat Ramzan Kadyrov într-un mesaj pe Telegram.

Sprijin necondiţionat pentru Putin

„Nu este frumos din partea lui Elon Musk să acţioneze în acest fel. El oferă cadouri scumpe din suflet şi apoi le dezactivează de la distanţă”, a adăugat el. 

Producţia de Cybertruck, prezentată de Tesla în 2019, a început în 2023. Ramzan Kadîrov a precizat că vehiculul pe care l-a primit a fost utilizat în teatrul de operaţiuni militare şi trimis în Ucraina, unde „a funcţionat admirabil”.

Ramzan Kadîrov, în vârstă de 47 de ani, este un susţinător necondiţionat al preşedintelui rus Vladimir Putin. El susţine că a trimis mii de soldaţi pentru a ajuta armata rusă în ofensiva sa din Ucraina.

Nicuşor Dan, despre semnăturile pentru susţinerea candidaturilor la preşedinţie: Mai este un candidat de dreapta, domnul Orban, dacă-mi va solicita, evident că o să semnez pentru domnia sa. În rest, nu cred / Ce spune despre Mircea Geoană

Primarul general al Capitalei: Sunt foarte optimist că anul ăsta o să reabilităm 70 de kilometri de conducă pe reţeaua principală de termoficare / O să fie avarii numai că ele vor fi mai puţine