Rapid București – U Cluj: Cel mai vechi derby din istoria fotbalului românesc

<div class=""

Pe 26 noiembrie 1933, Universitatea Cluj, antrenată de Adalbert Molnar, s-a impus pe teren propriu cu 2-1, grație golurilor marcate de Grațian Sepi și Silviu Ploeșteanu. În returul din București, pe 21 aprilie 1934, Rapid a obținut victoria cu 1-0, printr-un gol marcat de Geza Medve la debutul său. În acel sezon, ambele echipe au acumulat câte 17 puncte, U Cluj terminând pe locul 3 și Rapid pe locul 4.

De-a lungul timpului, cele două echipe s-au întâlnit de 96 de ori în SuperLiga României. Rapid a câștigat în 43 de meciuri, Universitatea în 37, iar alte 16 partide s-au încheiat la egalitate. Când Rapid a fost gazdă, statisticile arată un avantaj clar: din cele 48 de meciuri disputate acasă, Rapid a câștigat 31, a obținut cinci remize și a suferit doar 12 înfrângeri.

Cea mai recentă confruntare dintre cele două echipe a avut loc pe 27 noiembrie 2023, când Universitatea Cluj s-a impus cu 3-2. Golurile au fost marcate de Jayson Papeau și Alexandru Ioniță II pentru Rapid și de Daniel Popa, Alexandru Chipciu și Ianis Stoica pentru U Cluj.

Meciul va avea o semnificație specială pentru Ioan Ovidiu Sabău. Acesta a evoluat ca jucător la Rapid timp de patru sezoane (1998-2003), contribuind la ultimele două titluri câștigate de echipa giuleșteană. De asemenea, Sabău a antrenat Rapid în sezonul 2012-2013

În primele opt runde ale sezonului, Rapid a utilizat un număr de 25 de jucători, dintre care 12 sunt străini. Pe de altă parte, Universitatea Cluj s-a bazat pe un lot mai restrâns de doar 21 de fotbaliști, șapte dintre ei având prezențe constante ca titulari.

Sursa: www.stiripesurse.ro

O criză majoră și demisii în lanț! Un întreg departament și-a anunțat plecarea după un conflict intern cu conducerea

Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale