Rareș Bogdan profețește: ‘El nu va intra în turul doi. Nu a condus niciun chioșc, darămite un stat major’

 

„Este foarte clar că Nicolae Ciucă, datorită forțelor partidului și a calităților sale de lider – are studiile făcute la timp, este un om cu o meserie, este echilibrat, rațional, știe relații internaționale și chestiuni de securitate – va ajunge în turul al doilea. Plus că are un partid cu greutate, o armată în spate. Acest partid se mobilizează și a avut, în urmă cu câteva luni, 2,4 milioane de voturi. E imposibil să nu aducă spre Nicolae Ciucă până la 1,9 milioane de voturi. PNL, odată ajuns în turul 2, va scoate un scor de aproximativ 25%. Ne dorim ca UDMR să aducă un scor de 12-14%, iar „Forța Dreptei” sau „Reper” să ia parlamentari și să reușim să constituim o coaliție a forțelor de dreapta cu care să gândim reformist și curajos“, a spus Rareș Bogdan într-o intervenție video-telefonică la Realitatea PLUS.

Prim-vicepreședintele PNL exclude de pe acum o continuarea alianței cu PSD.  „În cei trei ani, în care s-au întâmplat lucruri bune, e clar că nu a existat o viziune curajoasă pentru o reformă reală. (…) Pentru PNL, alianța cu PSD a creat o problemă de percepție la nivel rațional în țară și diasporă. Pentru PNL, este extrem de important să poată constitui o majoritate de dreapta. Pentru mine personal, nu voi vota, nu voi susține și nu voi recomanda o alianță cu ei (n.r. PSD) – care pot avea calități – dar sunt incapabili să gândească reformist (…) Voi spune de la început că nu ne ajută în niciun fel o alianță cu PSD. Cu toate păcatele lor, USR sau „Forța Dreptei” gândesc în sens liberal, reformist. Pentru PNL, alianța cu PSD a fost o pierdere“, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Simion nu a condus niciun chioșc, darămite un stat major

Cât despre scenariul care a inflamat scena politică săptămâna trecută, aceea ca în turul doi să fie împins liderul AUR, George Simion, alături de prezidențiabilul PSD, Marcel Ciolacu, Rareș Bogdan a afirmat că Simion nu va ajunge în turul secund al prezidențialelor.

„Vă spun o chestiune clară: e imposibil ca Simion să intre în turul 2. El nu are o meserie clară, nu a condus nimic, are orientare pro-estică, nu a sprijinit niciodată Republica Moldova în cele mai grele momente. Simion nu e un lider de substanță, are o altă orientare la nivel geopolitic, nu cunoaște relațiile internaționale, nu a condus niciun chioșc, darămite un stat major al armatei sau un guvern, sau Ministerul Apărării Naționale. Simion nu are nicio șansă să intre în turul 2“, a spus Bogdan pentru Realitatea PLUS.

„Noi, PNL, ne dorim ca Nicolae Ciucă să devină președintele României. Cei care vor decide sunt doar românii, care se vor prezenta într-un număr suficient de mare la vot. Eu cred că, datorită forței celor două partide, este foarte probabil să ne regăsim în fața lui Marcel Ciolacu și să avem o confruntare de tip Năstase-Băsescu, Geoană-Iohannis sau Ponta-Băsescu. Dar nu e exclus să îi vedem în turul 2 pe domnul Geoană sau Simion cu domnul Ciucă“, a mai spus liderul PNL.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Echipa lui Mircea Geoană, reacție la acuzațiile Elenei Lasconi: ‘Este nedemn / Să explice urgent ce a vrut să spună exact’

Klaus Iohannis, mesaj către primari: ‘Cetățenii au nevoie de soluții și de răspunsuri, nu de justificări și amânări’