Răsturnare de situație: Laura Crișan a fost lăsată în libertate, deși este acuzată că a plătit asasinarea tatălui

Procurorii au cerut arestarea preventivă a Laurei Crișan, dar judecătorul de drepturi și libertăți a decis să o lase în libertate.

”Nu mi-am ucis tatăl. Nu știu de ce mă acuză procurorii, asta să-i întrebați pe cei care au făcut asta (…) Eu am conștiința împăcată”, a spus Laura Crișan.

”ÎNCH/F/DL/În baza art. 227 alin. 1 C.proc.pen. respinge ca nefondată propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 155/76/P/2021 cu privire la inculpaţii Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan şi Bîlcea Laura Oana. În baza art. 227 alin. 1 teza finală C.proc.pen. dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan şi Bîlcea Laura Oana, dacă nu sunt privaţi de libertate în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Executorie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.10.2024, ora 20.36.”.

”Procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal”, transmite, joi dimineața, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

S-a reținut în sarcina celor doi inculpați bărbați că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deținută, transportată și folosită fără drept – și l-au plasat în autoturismul victimei.

Apoi, în 29 mai 2021, la ora 06:59, au acționat cu premeditare „și din interes material”, astfel că au detonat încărcătura explozivă de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul mașinii în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad.

„Inculpații au fost instigați la comiterea faptei de către inculpata menționată”, arată procurorii. Inculpata este fiica lui Ioan Crișan, Laura Crișan, care ar fi comandat atentatul.

Potrivit anchetatorilor, victima, respectiv Ioan Crișan, a decedat ca urmare a exploziei și incendiului care a urmat, iar autoturismul a fost complet distrus.

„Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri”, mai spun procurorii.

Laura Crișan, fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de acum mai bine de 3 ani, este suspectată că ar fi comandat uciderea tatălui, pentru că urma să o dezmoștenească.

Laura Crișan și alte două persoane au fost duse la audieri miercuri seara, surse judiciare declarând că fiica omului de afaceri ar fi fost „creierul” atacului cu bombă în urma căruia tatăl acesteia a murit. Femeia și cei doi bărbați au fost audiați ca suspecți în dosarul privind explozia autoturismului lui Ioan Crișan, în parcarea unui magazin din cartierul Vlaicu – zona Lebăda, din Arad, în dimineața de 29 mai 2021. Se pare că Laura Crișan ar fi plătit 100.000 de euro pentru uciderea tatălui în atentatul cu bombă din Arad.

Sursa: www.stiripesurse.ro

FOTO Preşedintele CIO, Thomas Bach, l-a decorat pe preşedintele Ugandei

Totul pe război! Vladimir Putin alocă o sumă record pentru cheltuielile militare – armata va deveni a doua cea mai mare din lume după cea a Chinei