Răsturnare de situație! Protest lansat de Gheorghe Funar: ‘Anunț pentru alegătorii români din Țara-Mamă’

„Anunț alegătorii români din Tara-Mama și pe românii de pretutindeni că în semn de protest față de încălcarea de către Curtea Constituțională a dreptului de a fi aleasa doamna Diana Iovanovici Sosoaca în funcția de Președinte al României și de interzicerea dreptului de a vota această candidatură pentru peste 2.000.000 de alegători români am renunțat să particip la alegerile parlamentare din 1 Decembrie a c., cu toate că am fost propus de către Partidul S.O.S. Romania sa fiu înscris pe locul întâi la Senat, in Circumscripția electorală Nr 13 Cluj.

De asemenea, pentru că PSD, PNL și UDMR au fost complici la toată „lucrătură”privind fraudarea alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie a.c., am contestat listele de candidati ai PSD și PNL în toate circumscripțiile electorale din tara, precum și ale fundației UDMR (in 24 de județe)”, a declarat Gheorghe Funar.

Ce mai reclamă?

„Curtea Constituțională a României a contribuit decisiv la fraudarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din noiembrie-decembrie 2024 prin încălcarea Constitutiei – Conform Constituției României, articolul 142, alin.1:”Curtea Constituțională este garantul supremației Constituției”. Atribuțiile Curții Constituționale sunt înscrise la articolul 146. La litera f se precizează că: „Veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României și confirma rezultatele sufragiului.”

Din textul Constituției României rezultă clar că Curtea Constituțională nu are nicio atribuție privind admiterea sau interzicerea vreunui candidat în competiția electorală pentru alegerea Președintelui României! Ca urmare, Hotărârea nr.2 din 5 octombrie 2024 a Curții Constituționale prin care a interzis candidatura doamnei europarlamentar Diana Iovanovici Sosoaca, Președinta Partidului S.O.S Romania, la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2024 încalcă prevederile Constituției, este antidemocratică, ilegală și anti europeană. Se știe că, pentru alegerile parlamentare de la 1 Decembrie 2024, deciziile birourilor electorale de circumscripție privind listele de candidați pot fi contestate la Tribunal, iar Hotărârile acestei instanțe pot fi atacate cu apel la Curtea de Apel.

Contestațiile împotriva unor candidați la funcția de Președinte al României nu pot fi adresate la nicio instanta judecătorească! Astfel de contestații se judecă de Curtea Constituțională care nu este instanta de judecata și care nu are atribuții constituționale pe aceasta temă. Ca urmare, pentru intrarea în legalitate a Curții Constituționale a României este obligatoriu că în zilele de 21 sau 22 octombrie a.c., aceasta Curte Constituțională sa de-a o erata la Hotărârea nr.2 din 5 octombrie 2024 și să precizeze că respinge cele două contestații (așa cum a solicitat Ministerul Public) împotriva candidaturii doamnei Diana Iovanovici Sosoaca la funcția de Președinte al României și, pe cale de consecință dispune Biroului Electoral Central înscrierea candidaturii acesteia la alegerile din 24 noiembrie a.c.”, a mai punctat fostul edil.

Funar a mai fost în Paramentul României. La alegerile generale din noiembrie 2004 a fost ales senator PRM de Cluj, funcție pe care a deținut-o până în noiembrie 2008.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Juventus: Douglas Luiz şi partenera sa Alisha Lehmann au fost jefuiţi. Prejudiciul este estimat la aproximativ 500.000 de euro

Anamaria Prodan spune că Ronald Gavril e oripilat de Reghecampf: Să stai cu copiii tăi în casă, să fugi cu amanta, să ai amantă, să îi dai creveți, să minți