Război în Ucraina/ Tulcea: Două apeluri înregistrate la 112, în urma mesajului RO-ALERT; se solicitau informaţii

Două persoane au sunat miercuri seară la numărul unic de urgenţă 112, după ce în judeţul Tulcea a fost transmis mesaj RO-ALERT, în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, populaţia din nordul judeţului Tulcea a primit un mesaj RO-ALERT, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

„Au fost înregistrate două apeluri la numărul unic de urgenţă 112 prin care se solicitau informaţii referitoare la mesajul RO-ALERT. Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit poate apela numărul unic de urgenţă pentru a cere sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Cristina Profir.

În mesajul transmis în jurul orei 21,00, populaţia era prevenită cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi era îndemnată să-şi păstreze calmul şi să ia măsuri de siguranţă în următoarele 90 de minute.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, până la sfârşitul lunii septembrie, în România s-au descoperit fragmente de drone implicate în atacurile ruseşti asupra infrastructurii portuare din Ucraina în 11 locuri. Zece dintre ele sunt în judeţul Tulcea, iar bucăţi dintr-o dronă au fost găsite şi în Insula Mare a Brăilei. AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Baschet feminin: Campioana CSM Constanţa, prima înfrângere în FIBA Eurocup

Baschet feminin: CSM Constanţa a pierdut în Belgia, în EuroCup Women