Reacția SUA, după ce Israelul a început invazia terestră în Liban: Amenințări la adresa Iranului dacă se va implica

„Secretarul Austin a reafirmat sprijinul SUA pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva Iranului, Hezbollah, Hamas, Houthi și a altor organizații teroriste susținute de Iran. El și ministrul Gallant au discutat despre importanța trecerii de la operațiunile militare la o cale diplomatică pentru a oferi securitate și stabilitate cât mai curând posibil”, anunță oficialii americani.

Austin a spus că a reafirmat că „este necesară o rezoluție diplomatică” pentru a se asigura că civilii se pot întoarce în siguranță la casele lor de pe ambele părți ale graniței.

Secretarul american al Apărării și ministrul Gallant au discutat despre „consecințele grave pentru Iran în cazul în care Iranul alege să lanseze un atac militar direct împotriva Israelului”.

IDF a început o operaţiune terestră ţintită şi delimitată în sudul Libanului împotriva ţintelor şi infrastructurilor teroriste ale organizaţiei teroriste Hezbollah.

Armata a adăugat că operaţiunea va continua „în funcţie de evaluarea situaţiei şi în paralel cu luptele din Gaza şi din alte zone”.

Bombardamente puternice în Liban au avut loc de-a lungul frontierei în zona de nord a Kiryat Shimona. Oraşele Marjayoun, Wazzani şi Khiam au fost bombardate.

Oficialii israelieni au notificat anterior SUA că intenţionează să înceapă o incursiune terestră în Liban, care va fi limitată în ceea ce priveşte domeniul de aplicare, amploarea şi durata, au declarat oficialii americani pentru WP.

Proiectul care va schimba fața Capitalei – Primarul Nicușor Dan anunță PUZ Dâmbovița 2050

Florian-Antoniu But – numit secretar de stat la Ministerul Muncii