Recursul Barcelonei pentru amenda primită de la UEFA a fost respins de Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Apelul clubului spaniol FC Barcelona, pentru o amendă de 500.000 de euro primită de la UEFA, pentru încălcarea regulamentelor de fair-play financiar, a fost respins, a anunţat vineri Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Clubul FC Barcelona a fost amendat de UEFA pentru că a raportat în mod eronat profituri din cedarea activelor necorporale în anul 2022. Catalanii au contestat la TAS, în ianuarie 2024, decizia luată de organul de control financiar al cluburilor afiliate forului european, de a respinge un recurs anterior.

Completul Tribunalului de Arbitraj Sportiv a remarcat că ambele părţi au prezentat argumente ample cu privire la proporţionalitatea amenzii.

Completul a considerat inutil să abordeze fiecare reclamaţie făcută, spunând că „în circumstanţele specifice ale acestui caz, o amendă de 500.000 de euro este de fapt destul de mică”.

Acelaşi complet a adăugat că o amendă mai mică „probabil nu ar fi un factor de descurajare suficient de puternic pentru a împiedica un club important precum FC Barcelona să raporteze intenţionat greşit veniturile, cu un impact major asupra rezultatelor sale de rentabilitate”.

 

(Analiză) Alianța care vrea să excludă de la putere extrema dreaptă dintr-un land din Germania

Alianța mondială promovată de Putin: ‘Uşile sunt deschise!’ / ‘Sunt în esenţă motoarele creşterii economice globale’