Respingerea candidaturii lui Şoşoacă – Alexandru Muraru: Tudose nu înţelege principiile democratice. Desfiinţarea unui partid se poate face în urma unui proces care implică decizia instanţelor de judecată, nu o curte numită de PSD ca în stilul Groza

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru susţine că preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, nu înţelege nici legislaţia, nici principiile democratice, după ce Tudose l-a atacat pe liberal în urma atacului acestuia la PSD pe tema respingerii candidaturii Dianei Şoşoacă.

Muraru a scris pe Facebook că desfiinţarea unui partid politic în baza legii partidelor se poate face ”în urma unui proces juridic complex, care implică decizia instanţelor de judecată, nu o curte numită de PSD ca în stilul Groza din 1945”.

”Mihai Tudose demonstrează că nu înţelege nici legislaţia, nici principiile democratice. Pentru lectorul universitar de la defuncta facultate de stiinte politice a universităţii “Dimitrie Cantemir”: Desfiinţarea unui partid politic în baza legii partidelor se poate în urma unui proces juridic complex, care implică decizia instanţelor de judecată, nu o curte numită de PSD ca în stilul Groza din 1945. Este un proces cu probe, cu apărare şi acuzare, cu filtre de apel – nu o decizie luată arbitrar de o instanţă politizată”, a precizat liberalul Alexandru Muraru.

Potrivit lui Muraru, ceea ce a făcut CCR cu candidatura Dianei Şoşoacă este ”o veritabilă execuţie politică, folosind argumente subiective pentru a crea un culoar liber pentru extremismul reprezentat de George Simion”.

”Aceasta este, de fapt, esenţa jocului PSD: să cenzureze candidaţii incomozi prin metode putiniste, pentru a-şi consolida controlul asupra statului şi a-l propulsa pe Simion în turul doi. România trebuie să rămână ferm ancorată în democraţie, cu respect pentru instituţiile independente, nu capturate şi utilizate de PSD în scopuri politice. Noi, liberalii, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a dejuca acest plan toxic care ameninţă viitorul democratic al ţării”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, l-a ironizat pe liberalul Alexandru Muraru, care a vorbit despre eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni ca despre un ”plan pesedist” de capturare a instituţiilor statului. Liderul social-democrat a afirmat că, în 2023, ”un maaaare lider (!) PNL”, Alexandru Muraru, declara preţios că începe demersurile pentru scoaterea AUR în afara legii şi PSD s-a opus, iar acum, aceeaşi ,,personalitate” urlă că PSD ucide democraţia.

”E amnezie sau disperare pe la PNL prin curte? Sau deja se caută variante de justificare a eşecului ostaşului-erou-nerecunoscut?”, se întreabă Tudose.

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat sâmbătă, după respingerea de către CCR a candidaturii Dianei Şoşoacă la prezidenţiale, că pericolul capturării instituţiilor statului e în plină desfăşurare şi că PSD şi UDMR creează culoar liber pentru ca George Simion să intre în turul doi.

Muraru afirmă că ”folosirea CCR ca instrument politic într-o asemenea manieră va pune România într-o lumină proastă la nivel internaţional, prin grava încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale”.

El consideră că ”urmează zile de încercare pentru democraţia din România”.

Alertă cod galben și cod portocaliu – Pericol de inundații pe fondul avertizării de ploi/ HARTĂ

Premier League: Egaluri la Birmingham şi Londra