Respingerea candidaturii lui Şoşoacă – Dominic Fritz: Scoaterea Dianei Şoşoacă din cursa prezidenţială e un grav şoc pentru toţi cei dintre noi care cred în democraţie/ Nu poţi elimina o candidată pro-rusă din competiţie cu instrumente putiniste

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a criticat deciaia Curţii Constituţionale de a respinge candidatura Dianei Şoşoacă la Preşedinţia României şi a subliniat că ”nu poţi elimina o candidată pro-rusă din competiţie cu instrumente putiniste”. Fritz a adăugat că ”ne îndreptăm spre autocraţie” şi că ”intervenţia politică asupra CCR îl descalifică definitiv pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte”.

”Mă despart mii de lucruri de doamna Şoşoacă, mă dezic total de poziţiile ei antisemite şi pro-ruse, dar scoaterea ei din cursa prezidenţială e un grav şoc pentru toţi cei dintre noi care cred în democraţie. Decizia vine din partea unei curţi constituţionale care deja era politizata – acum şi-a pierdut orice urmă de credibilitate. CCR este sluga sistemului PSD-PNL, în loc să apere drepturile românilor. Nu poţi elimina o candidată pro-rusă din competiţie cu instrumente putiniste. Şi asta doar ca să intre un alt candidat pro-rus în turul doi – George Simion – care să poată fi lejer bătut de PSD/Ciolacu”, a scris Dominic Fritz, sâmbătă seară pe Facebook.

Dominic Fritz mai spune că decizia CCR ”îl descalifică definitiv pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte”, ”Dacă punem acest episod lânga fraudarea pe scară largă a alegerilor din 9 iunie, ne îndreptăm spre autocraţie, culmea, nu adusa de Simion şi Şoşoacă, ci de PSD şi Marcel Ciolacu. Această intervenţie politică asupra CCR îl descalifică definitiv pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte”, mai scris Fritz.

Primarul municipiului Timişoara a adăugat că Elena Lasconi, candidatul USR la Preşedinţia României este singurul candidat de dreapta cu şanse să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. ”Dacă nu vreţi să vedeţi un tur doi între Ciolacu şi Simion, visul la care se lucrează în laboratoarele sistemului de mult timp, atunci acum e momentul să strângem rândurile în jurul Elenei Lasconi, singurul candidat de dreapta cu şanse să intre în turul 2. Dacă curtea constituţională nu apără constituţia, singura cale ce ne-a mai rămas este s-o facem noi, prin vot”, a mai scris Fritz.

Respingerea candidaturii lui Şoşoacă – Liberalul Alexandru Muraru: Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituţiilor statului e în plină desfăşurare. Urmează zile de încercare pentru democraţia din România

Respingerea candidaturii lui Şoşoacă – Stelian Ion (USR): Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii trebuie să prezinte clar şi în detaliu motivele / Nu suntem cumva în faţa unui atac periculos la adresa democraţiei?