Respingerea candidaturii lui Şoşoacă – Nicolae Ciucă: PSD-iştilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru – românii înţeleg când cineva doreşte puterea absolută în stat

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le transmite sâmbătă, un mesaj pesediştilor care se bucură de decizia CCR prin care a fost invalidată candidatura Dianei Şoşoacă, arătând că ”românii înţeleg când cineva doreşte puterea absolută în stat”. El mai spune că ”o Românie în care PSD are TOT: Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituţională înseamnă că o Cortină Roşie de Fier va cădea asupra României”.

”Sunt candidatul PNL la Preşedinţia României. Ştiu ce înseamnă să respecţi deciziile CCR şi să nu le comentez, indiferent ce opinie personală am. Recâştigarea încrederii în instituţiile statului român este una dintre priorităţile mele. Parcursul României în Uniunea Europeană şi NATO reprezintă singura cauză corectă a poporului român. În asta cred! Principiul fundamental al liberalismului este libertatatea. Libertatea fiecarei persoane de a decide propria soartă. Libertatea de a alege. Libertatea de a sancţiona prin vot comportamentul antidemocratic al celor care le cer votul. În democraţie nimeni nu are dreptul să priveze românii de libertatea lor de a decide prin vot. Am câştigat acest drept la Revoluţia din 1989”, scrie preşedintele PNL într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”doar cetăţenii sunt cei care trebuie să respingă prin vot orice atitudine şi comportament care atentează la democraţie”.

”Pesediştilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înţeleg când cineva doreşte puterea absolută în stat. Finala prezidenţială va fi decisă de români, nu prin jocuri de culise şi compromiterea unor instituţii. Românii vor ieşi la vot, iar PSD nu va lua toata puterea politică şi economică aşa cum vrea acum”, mai spune liderul PNL.

”Imaginaţi-vă ce înseamnă o Românie în care PSD are TOT: Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituţională. O Cortină Roşie de Fier va cădea asupra României. Românii au o vorbă: de ce îţi e frică, nu scapi! PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2!

PNL fierbe după hotărârea CCR în cazul Șoșoacă: Sighiartău denunță o manevră PSD-UDMR

PSD reacționează oficial la hotărârea anti-Șoșoacă: CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii