Revolte în Martinica – Restricție de circulație extinsă din cauza protestelor pentru prețurile alimentelor

În ultimele săptămâni, insula cu o populație de 350.000 de locuitori a fost zguduită de proteste violente legate de costul ridicat al vieții.

Săptămâna trecută, un protestatar a fost ucis, iar aproape 30 de polițiști au fost răniți în confruntări în care manifestanții au jefuit magazine și au stârnit incendii.

Restricția de circulație, care a fost impusă inițial între orele 21:00 și 5:00, a fost extinsă de prefectura din Martinica. Autoritățile au spus că această „măsură excepțională” este menită să garanteze siguranța oamenilor și a bunurilor.

Deși agitația a mai scăzut, neavând loc niciun incident major în ultimele 48 de ore, autoritățile au anunțat că elevii din școlile primare și secundare se vor întoarce treptat la cursuri începând abia de marți.

Protestele au fost inițiate de Asociația pentru Protecția Popoarelor și Resurselor Afro-Caribiene (RPPRAC), care cere alinieri ale prețurilor alimentelor cu cele din Franța continentală.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Guvernul a modificat legea ca să ajute fermierii: Vor putea cumpăra tractoare mai ușor

Eduard Novak acuză: Secretarul general şi contabilul şef de la FR Canotaj şi au primit după JO premii mai mari decât David Popovici