Revoluție într-o multinațională: 73% dintre angajați refuză să se întoarcă la birou și vor să demisioneze

Chiar dacă angajații Amazon, companie de 1,9 trilioane de dolari, vor trebui să revină full-time la birou până în ianuarie 2025, mulți speră să-și găsească un nou loc de muncă până la finalul anului. Majoritatea angajaților Amazon au raportat că nu sunt mulțumiți de locul de muncă și caută un nou job. Mai mult, peste o treime au spus că cunosc pe cineva din companie care și-a dat demisia din cauza anunțului.

Fortune a descoperit că angajații Amazon sunt „disperați să aplice” pentru noi locuri de muncă și deja participă la interviuri. Amazon nu a răspuns solicitării Fortune de a comenta situația.

Cel puțin așa reiese dintr-un sondaj pe site-ul Blind, la care au răspuns 2.585 de angajați Amazon, la o zi după ce au primit nota internă. Angajații se tem și că, dacă vor accepta să revină la birou 5 zile pe săptămână, în loc de 3 zile, acest lucru va inspira și încuraja alte companii să procedeze la fel cu angajații lor.

Flex Index a analizat cerințele a 9.000 de companii și a constatat că aproximativ jumătate dintre firmele din SUA le-au cerut lucrătorilor să se întoarcă la birou în ianuarie anul trecut. Acum, 37% dintre angajatori oferă în schimb muncă hibridă – în creștere de la 20% la începutul anului 2023. Doar 3% dintre firmele de tehnologie le cer acum angajaților să meargă la birou cu normă întreagă – o scădere semnificativă față de 8% anul trecut – după ce au întâmpinat o rezistență mai mare decât anticipaseră.

VIDEO Guvernul anunță vouchere de 10.000 de euro pentru anumite tipuri de gospodării

Ambasada SUA lansează o campanie de conştientizare pe tema dezinformării