Rezultate parțiale șoc în Republica Moldova: Referendumul este respins de către populație

Astfel, după procesarea a 1.532 de procese-verbale din cele 2.219 (69,04 la sută), răspunsurile „Da” reprezintă 44,74 la sută, în timp ce pentru respingerea referendumului au votat 55,26 la sută din alegători.

Trebuie ținut cont și de faptul că mulți dintre candidații la alegerile prezidențiale au cerut alegătorilor să boicoteze referendumul. Așadar, acest rezultat cu răspuns negativ pentru aderarea țării la Uniunea Europeană este cu atât mai surprinzător.

Alegătorii au trebuit să răspundă la întrebarea: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Referendumul a fost iniţiat de Partidul Acţiune şi Solidaritate al preşedintelui în exerciţiu, Maia Sandu.

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a informat mai devreme că, datorită numărului mare de alegători în aşteptare, o serie de birouri electorale din străinătate au decis prelungirea programului de activitate până la ora 23.00. În această situaţie au fost câte două secţii din Bucureşti şi Moscova şi una din Franţa.A

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE – ALEGERI ÎN MOLDOVA. Referendumul pro-UE pare să fie respins, după procesarea a mai mult de 90 la sută din procesele-verbale

ACSH Gheorgheni a învins-o din nou pe SC Miercurea Ciuc