Rodbun Grup a luat un credit sindicalizat de 17,3 milioane de euro, care beneficiază de o garanţie de stat

#image_title

Grupul Rodbun, una dintre cele mai maeri companii de agribusiness din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizat cu garanţie de stat, în valoare totală de 17,3 milioane de euro.

”Grupul Rodbun, una dintre cele mai importante companii de agribusiness din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizat cu garanţie de stat, în valoare totală de 17,3 milioane de euro. Facilitatea de credit va fi utilizată de Rodbun pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru şi susţinerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Banca Comercială Română SA a avut rolul de Agent de Facilitate şi Agent de Garanţii şi Finanţator, alături de CEC Bank în calitate de Finanţator Principal, ING Bank România şi Garanti BBVA în calitate de creditori, iar Exim Banca Românească în calitate de garant”, anunţă băncile.

PCF Investment Banking a coordonat în calitate de aranjor exclusiv al Grupului Rodbun structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

„Rodbun, alături de băncile partenere din acest sindicat, îşi reafirmă angajamentul de a susţine creşterea economică a României şi de a oferi fermierilor locali produse şi servicii de cea mai înaltă calitate. Într-un context dominat de numeroase tensiuni, compania continuă să îşi consolideze capacitatea de producţie şi investiţii în genetica autohtonă, precum şi în dezvoltarea de seminţe adaptate la specificul regional şi în modernizarea capacităţilor logistice prin tehnologii de ultimă generaţie. Totodată, Rodbun este pregătită să investească în testarea şi adoptarea de inovaţii tehnologice de vârf, capabile să crească rezilienţa culturilor agricole în faţa schimbărilor climatice. Astfel, România va fi mai bine poziţionată pentru a răspunde provocărilor majore ale deceniilor următoare”, a declarat Daniel Muntean, cofondator Rodbun.

Cu o echipă care depăşeşte 500 de persoane, grupul Rodbun gestionează aproximativ 8.000 de hectare de producere sămânţă în ferme situate în regiunile cu potenţial agricol din România, operează trei fabrici de procesare şi condiţionare sămânţă şi deţine un lanţ de 50 de magazine agricole care deservesc micul fermier. Grupul are una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piaţa agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale şi capacităţi de depozitare cereale.

„Rodbun este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte antreprenoriale din agricultura românească, un business solid care a crescut constant de la an la an, dezvoltând noi soiuri, adaptate la noile condiţii climatice, soluţii digitale, servicii şi suport pentru fermieri. În jurul său a reuşit să creeze o adevărată comunitate de fermieri, contribuind la modernizarea şi performanţa sectorului agricol. CEC Bank este deja un partener de tradiţie al grupului Rodbun, fiind parte din consorţiile bancare care au acordat finanţări încă din 2018. Cu această nouă finanţare de investiţii, demonstrăm încă o dată angajamentul nostru de a susţine performanţa în agricultura românească – un sector esenţial pentru economie şi pentru siguranţa aprovizionării alimentare”, a declarat Adrian Muşat, Director, direcţia clienţi mari, CEC Bank.

MIPE: Peste 600 milioane euro au ajuns la IMM-uri prin garanţia InvestEU, finanţată prin PNRR/ Valoarea medie a finanţării s-a ridicat la circa 300.000 euro

„Dinţi de lapte”, regizat de Mihai Mincan, selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia