Romania primeste 1,5 miliarde de euro de la UE pentru a reconstrui zonele afectate de inundații

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță, sâmbătă, că România urmează să primească 1,5 miliarde de euro pentru a reconstrui zonele afectate de inundații. Totodată vor fi accesate și alte finanțări europene ca urmare a demersurilor realizate de Guvernul României.

„Pentru claritate, premierul Marcel Ciolacu este cel care a discutat direct cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, toate aceste aspecte.

De aceea, europarlamentarii PSD, cu sprijinul grupului social-democrat din Parlamentul European, au fost cei mai vocali în a susține direct revendicările României încă de săptămâna trecută, imediat după producerea tragicelor evenimente.

În acest sens, am interpelat Comisia Europeană, am lucrat la rezoluția legislativului european și am solicitat, în calitate de negociator-șef al Parlamentului European privind bugetul UE, declanșarea de urgență a mecanismelor financiare pentru susținerea persoanelor și zonelor afectate de inundații.

După cum se vede în documentul atașat, eurodeputații PSD au fost inițiatori ai rezoluției care a fost susținută de toate grupurile politice europene, şi care a fost aprobată săptămâna aceasta de Parlamentul European.

Rezoluția solicită Comisiei Europene sǎ accelereze mobilizarea fondurilor pentru ţările afectate şi punerea la dispoziţie a tuturor tipurilor de sprijin tehnic şi financiar”, scrie Victor Negrescu.

Mircea Fechet: Anul acesta, pentru prima dată, Ziua Curăţeniei este sărbătorită oficial. Peste 200.000 de voluntari şi mii de angajaţi din instituţiile subordonate Ministerului Mediului s-au mobilizat pentru a face România mai curată

Nicolae Ciucă, în vizită la fabrica de armament de la Cugir: În teatrele de operații, armele cele mai ieftine le aveau doar militari români și insurgenții