Rusia revendică cucerirea satului Levadne situat la aceeaşi distanţă faţă de oraşele Zaporojie şi Doneţk

Armata rusă revendică luni cucerirea unui sătuc în regiunea Zeporojie, în sudul Ucrainei, în timp ce trupele ruse câştigă teren, în paralel, în estul Ucrainei, relatează AFP.

Forţele ruse au ”eliberat localitatea Levadne, în regiunea zaporojie, şi au ocupat poziţii mai favorabile”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Levadne – care se află ca la aceeaşi distanţă faţă de oraşele Zaporojie şi Doneţk – a fost recucerit de către armata ucraineană de la forţele ruse în iunie 2023, într-o contraofensivă în această zonă a frontului, în care a înregistrat un succes limitat.

Armata rusă, care controlează aproape 20% din teritoriul Ucrainei, se află în ofensivă de aproape un an.

Ea înaintează mai ales în Donbas (est), către Pokrovsk, un nod feroviar şi rutier strategic pentru forţele ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa la sfârşitul săptămânii trecute că vrea ca Războiul cu Rusia să se încheie în 2025, în pofida faptului că revendicările Kievului şi Moscovei în vederea unei păci sunt în continuare ireconciliabile în acest stadiu.

Ciucă, despre faptul că a stat în muilţime la slujba de la Iaşi: De regulă, când merg la slujbă să ştiţi că stau unde mă simt cel mai bine / De ce nu s-a intersectat cu Marcel Ciolacu

Campionul olimpic la canotaj Andrei Cornea s-a căsătorit civil cu Mădălina Moroşan – FOTO