Rusul arestat în iulie în Franţa pentru că plănuia acte de destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice a fost plasat în arest la domiciliu

Un cetăţean rus arestat în Franţa pentru că plănuia acte de destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice a fost plasat în arest la domiciliu, anunţă agenţia RIA, citând ambasada rusă la Paris.

Poliţia franceză a anunţat în iulie că a arestat un rus în vârstă de 40 de ani cu câteva zile înainte de începerea JO de la Paris, după ce a găsit dovezi la domiciliul acestuia care au generat „temeri cu privire la intenţia sa de a organiza evenimente de natură să provoace destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice”.

RIA a citat ambasada Rusiei, care a informat că rudele bărbatului, identificat drept Kirill Gryaznov, i-au comunicat că acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

RIA a precizat că biroul procurorului francez i-a comunicat agenţiei că Gryaznov riscă până la 30 de ani de închisoare sub acuzaţia de a ajuta un stat străin să provoace tulburări în Franţa.

Relaţiile dintre Franţa şi Rusia s-au deteriorat brusc de când Moscova a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie 2022.

La începutul acestei luni, un tribunal din Moscova a pronunţat o sentinţă de trei ani de închisoare împotriva unui cercetător francez, Laurent Vinatier, pentru încălcări ale legii ruse împotriva „agenţilor străini”.

PSD vrea o nouă întrebare la referendumul local al lui Nicuşor Dan: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”

Hamas confirmă moartea lui Sinwar