Operatorul aerian vrea ca pasagerii să-și prezinte cartea de îmbarcare la barurile din aeroport, la fel cum o fac în magazinele duty-free, pentru a limita consumul de alcool înainte de zbor.
„În timpul întârzierilor, pasagerii consumă alcool în exces în aeroporturi, fără nicio limită”, susține compania, conform The Guardian.
Solicitarea vine în contextul în care Ryanair încearcă să recupereze 15.000 de euro de la un pasager turbulent care a forțat devierea unui zbor Dublin-Lanzarote către Porto în aprilie anul trecut. Din această sumă, 7.000 de euro reprezintă cazarea pentru 160 de pasageri și echipaj, 2.500 de euro taxe de aterizare, iar restul include costuri cu combustibilul și pierderi din vânzările la bord.
Angajații Ryanair spun că principala problemă nu este consumul de alcool în timpul zborului, ci pasagerii care se îmbată în aeroport, par sobri la îmbarcare, dar devin indisciplinați după decolare.
Compania, care operează 3.600 de zboruri zilnic în 37 de țări, susține că noile restricții ar duce la „un comportament mai sigur al pasagerilor și o experiență de călătorie mai bună pentru toată lumea”.