‘Saci de ouă extraterestre’ au apărut pe râuri din Europa: Oamenii se tem de o posibilă epidemie

„Sacul mare este alcătuit din mai multe animale împreună. La un moment dat formează o colonie și apoi alte colonii i se pot alătura”, explică ecologistul urban Anne Nijs pentru „Daily Mail”. Imaginile care au fost difuzate în presa locală arată o pungă cu aspect extraterestru care a fost extrasă din apă de voluntari în Utrecht, unde au apărut aceste pete ciudate.

Potrivit martorilor, o pungă poate ajunge până la doi metri în diametru. „Este prima dată când sunt descoperite aici, așa că este o poveste foarte specială”, a declarat Nijs pentru site-ul de știri olandez AD. Aceeași mass-media explică că se crede că aceste pungi sunt originare de pe coasta de est a Statelor Unite și că au ajuns în Germania în 1883. Specia se află în toată Europa încă din anii 1990.

Totuşi, ei au explicat că entitatea ciudată era de fapt alcătuită din animale cunoscute sub numele de briozoare de apă, care se grupează în colonii. Sunt mici organisme marine sau de apă dulce care formează colonii și trăiesc de obicei atașate de suprafețe precum roci, scoici sau structuri subacvatice. Deși arată ca plante sau corali, sunt animale care se hrănesc prin filtrare şi care obțin nutrienți prin captarea particulelor din apă.

Mulți oameni s-au temut că specia ciudată ar putea fi periculoasă, în timp ce au circulat și teorii și ipoteze potrivit cărora ar putea fi vorba despre „capsule de ouă extraterestre”. Însă, aceste animale nevertebrate au o natură „inofensivă”, deși prezența lor ar putea fi enervantă pentru oamenii din zonă. Se hrănesc în principal cu bacterii și fitoplancton pe care le găsesc în apă, iar registrul lor fosil arată că fac acest lucru de 500 de milioane de ani. De asemenea, în această vară, în Oklahoma, au fost văzute bile mari, gelatinoase, cu un exterior dur atârnând de ramurile copacilor scufundaţi. În unele locuri, ele formează structuri asemănătoare „buzunarului de apă” în corpurile de apă dulce. Aceste colonii gelatinoase pot fi văzute cu ochiul liber și sunt inofensive. Prezența lor poate indica o bună calitate a apei, deoarece de obicei prosperă în ape curate.

Sursa: La Razon, în traducerea Rador Radio România

Sursa: www.stiripesurse.ro

Germania întărește siguranța României: Inițiativa de Acțiune Imediată pentru Apărare Antiaeriană

Serghei Lavrov vine în UE pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina