Salvamont a început acţiunile pentru reabilitarea infrastructurii devastate de intemperii pe Valea Viştişoara din Munţii Făgăraş

Salvamontiştii braşoveni au început, marţi, acţiuni de reabilitare a infrastructurii devastate de intemperii pe Valea Viştişoara din Munţii Făgăraş. Accesul turiştilor în zonă este foarte dificil, în condiţiile în care potecile au fost blocate de arborii doborâţi de vânt, iar viiturile au blocat accesul pe poteci.

Lucrările de reabilitare a infrastructurii din zona turistică Valea Viştişoara din Munţii Făgăraş sunt realizate de Formaţia Salvamont Victoria, anunţă, marţi seară, oficialii Salvamont Braşov. 

 
”Acest proces include consolidarea podeţului, precum şi îndepărtarea arborilor căzuţi care blochează drumul forestier. Acţiunile salvatorilor montani vin în urma pagubelor provocate de viiturile de săptămâna trecută, care au blocat complet accesul în această zonă pitorească. Măsurile luate de salvatori sunt esenţiale pentru a asigura siguranţa şi accesibilitatea turiştilor care frecventează acest traseu popular în mijlocul naturii”, precizează reprezentanţii Salvamont Braşov.

 
Viiturile formate în urma ploilor torenţiale au afectat mai multe trasee din Munţii Făgăraş, în aceste condiţii salvatorii montani recomandând turiştilor să evite drumeţiile către Valea Viştea şi Valea Viştişoara, până când drumurile şi potecile vor fi complet deblocate şi sigure.

UPDATE: David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice cu al cincilea timp

JO-tenis: Andy Murray şi Dan Evans, calificaţi în sferturi la dublu – VIDEO