Şapte taximetrişti şi şoferi ridesharing, plasaţi sub control judiciar pentru implicare într-o reţea de proxeneţi

Şapte taximetrişti sau şoferi de la firme de ridesharing au fost plasaţi de procurori sub control judiciar, fiind acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de proxeneţi care folosea un salon de întreţinere corporală cu circuit închis situat în Sectorul 2 al Capitalei, frecventat în special de străini pentru a întreţine relaţii sexuale cu prostituate.

Anterior, la începutul lunii august, în acest dosar au fost reţinute 32 de persoane, faţă de patru dintre acestea fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar pentru celelalte 28 măsura controlului judiciar.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în urma extinderii anchetei, au fost puse marţi în aplicare mandate de aducere, emise pe numele a şapte bărbaţi, care practică meseria de taximetrist/ridesharing.

Şoferii sunt acuzaţi că racolau clienţi străini, pe care i-ar fi condus în salonul din Sectorul 2 pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost cu prostituate. Ei negociau anterior preţul şi intrau împreună cu clienţii la adresa respectivă.

La începutul lunii august, Poliţia a făcut o razie la mai multe adrese şi un salon de întreţinere corporală, frecventat în special de străini pentru a întreţine relaţii sexuale cu prostituate.

În această „afacere” erau implicaţi şi taximetrişti sau şoferi de la firme de ridesharing, care primeau un „comision” de la clienţii aduşi în salonul cu circuit închis.

Pentru a păstra aparenţa de legalitate, proxeneţii au închiriat locaţia menţionată, fiind stabilit sediul secundar pentru o societate cu răspundere limitată, cu domeniul de activitate reprezentat de „activităţi de întreţinere corporală”, administrator fiind una dintre persoanele vizate de anchetă.

„Deşi aparent, în locaţia menţionată, activitatea era una care nu depăşea sfera legalităţii, din probatoriu a rezultat că activitatea principală era de practicare a prostituţiei, activitatea legală reprezentând un paravan pentru relaţiile sexuale desfăşurate în această locaţie. Specific acestui mod de operare este faptul că locaţia era una cu circuit închis, fără a exista anunţuri publicate vizavi de serviciile oferite. În imobil aveau acces doar cetăţeni străini sau persoane de încredere, fără a exista anunţuri publicate referitoare la prestarea serviciilor sexuale. Persoanele de sex feminin care prestau activităţi de natură sexuală aveau un program de lucru, respectiv de la ora 21 – 22,00 şi până la ora 6,00. Din preţul plătit de clienţi pentru serviciile prestate, jumătate le revenea proxeneţilor”, mai spun procurorii. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Neamţ: Două culturi de canabis descoperite la poliţişti; trei persoane arestate

Proiect PNL depus la Senat: Preşedintele României, dacă se află în ultimele 3 luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid sau a unei alianţe, pentru obţinerea unui mandat de senator sau deputat