Satu Mare: Dosar penal în cazul vacanţelor de Revelion în Zanzibar anulate

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare a demarat, luni, o anchetă după ce mai multe persoane ar fi plătit unei persoane vacanţe de Revelion fără a mai beneficia de acestea, informează instituţia printr-un comunicat de presă.

„La data de 30 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Satu Mare s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că mai multe persoane i-ar fi achitat unei femei contravaloarea unor servicii de turism, fără a mai beneficia de acestea. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale”, precizează IPJ Satu Mare.

Potrivit presei locale, circa 30 de persoane ar fi plătit vacanţe de Revelion în Zanzibar, dar au fost anunţate în ultima zi că plecările se anulează, iar organizatoarea nu le-a mai răspuns la mesaje.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a atras, duminică, atenţia călătorilor asupra riscurilor asociate cu achiziţionarea de pachete turistice de la entităţi neautorizate.

ANAT menţionează în acest sens recentele informaţii privind o companie din Satu Mare, „Posing Art Creation”, deţinută de Oana Tarţa, care a prejudiciat 32 de turişti, o dovadă a necesităţii verificării licenţei agenţiilor de turism de către turişti. Firma menţionată, care a promovat pachete de Revelion pentru Zanzibar prin platforma „Hai Cu Noi” pe reţele sociale, nu deţinea licenţa necesară pentru vânzarea de pachete turistice. Din păcate, acest lucru a condus la pierderi financiare pentru turiştii care au cumpărat pachetele respective, fără a mai beneficia de vacanţa promisă.

„Turiştii trebuie să cumpere numai de la agenţii de turism licenţiate, pentru că astfel sunt protejaţi conform legislaţiei în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari şanse să fie păgubiţi”, a declarat preşedintele ANAT, Alin Burcea, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

ANAT subliniază că Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate protejează numai turiştii care merg prin agenţiile de turism licenţiate. Potrivit sursei citate, agenţiile licenţiate sunt obligate să deţină poliţe de asigurare care acoperă eventualele situaţii de insolvenţă sau neplata serviciilor, deci pachetele turistice rezervate sunt garantate în astfel de cazuri împotriva insolvenţei sau a falimentului. În plus, în cazul agenţiilor licenţiate, turiştii beneficiază de protecţie juridică în calitate de consumatori, iar orice reclamaţie poate fi soluţionată prin intermediul autorităţilor competente. AGERPRES / (AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Final în procesul deschis de Georgescu în legătură cu anularea alegerilor: Am asistat siderat că nu au nicio dovadă

CFR Cluj va efectua un cantonament de 10 zile în Spania