Scandal de delapidare la Ministerul de Externe: O contabilă ar fi plătit timp de 12 ani salarii false iubitului ei, care nu e angajat MAE

Totul a început acum câteva luni, când femeia, angajată la MAE, s-a certat cu partenerul său, plt. adj. (r) Nicolae Bucșă, și cu fiul acestuia. După acest conflict, cei doi au decis să o denunțe atât la conducerea ministerului, cât și la parchet, punând capăt unui posibil mecanism de fraudare al banilor publici care ar fi putut trece neobservat.

Plt. adj. (r) Nicolae Bucșă a mărturisit că a descoperit situația în mod accidental, în urma analizării extraselor de cont: „În 2023, până în Paști, am văzut în extrasul de cont. Scria salariu Ministerul Afacerilor Externe. Tot timpul mi-a spus că îți virez din conturile personale, din contul tatălui meu, în urma decesului mi-au rămas banii. Eu nu am semnat contract cu Ministerul.”

Bucșă susține că, până la acel moment, credea că banii virați erau o contribuție personală din partea contabilei, destinată unei case pe care intenționau să o ridice împreună. Adevărul a ieșit la iveală abia când a realizat că fondurile proveneau direct de la Ministerul Afacerilor Externe.

După ce militarii au făcut dezvăluirile, MAE a declanșat o anchetă internă. În urma investigațiilor preliminare, oficialii Ministerului au denunțat-o pe contabilă la autorități, iar dosarul a fost preluat de Secția Parchetelor Militare, având în vedere posibilele implicații grave ale delapidării.

Surse apropiate anchetei au precizat că, după ce a fost denunțată, contabila și-a prezentat demisia și a dispărut fără urmă. În prezent, aceasta nu a putut fi contactată pentru a oferi vreo declarație sau comentariu referitor la acuzațiile care i se aduc.

Sursa: www.stiripesurse.ro

IBM a lansat luni cea mai recentă versiune a modelelor sale de inteligenţă artificială destinate companiilor

Încărcătura toxică a citatelor motivaționale: psihologii dezvăluie cum aceste mesaje pot amplifica anxietatea și eșecul