Scandal la Primăria Mangalia – Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru violarea sediului profesional după ce mai mulţi membri AUR au intrat în sediul Primăriei pentru a cere explicaţii în legătură cu procedura de validare a consilierilor locali

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de violare a sediului profesional după ce mai mulţi membri AUR au intrat în sediul Primăriei Mangalia pentru a cere explicaţii în legătură cu faptul că la instanţă a fost trimisă o propunere de validare sau invalidare a consilierilor locali AUR şi USR. Între timp, isntanţa a validat mandatele, dar decizia nu e definitivă.

”Urmare a sesizării din data de 14 octombrie, cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi pătruns în sediul unei instituţii publice, din municipiul Mangalia, şi ar fi refuzat să-l părăsească, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional.

Precizăm faptul că, până la acest moment, nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale”, au anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa. 
 

O delegaţie de la AUR a mers la sediul Primăriei Mangalia, însoţită de un avocat, pentru a cere explicaţii secretarului Primăriei Mangalia, care a trimis către instanţă propunere de validare sau invalidare a mandatelor consilierilor aleşi ai AUR. 
Andreea Ciocănel, secretarul Primăriei Mangalia, a motivat că ar exista suspiciuni de fraudă electorală şi de aceea a lăsat la latitudinea instanţei validarea sau invalidarea acestor mandate de consilieri locali. 
La un moment dat, în biroul secretarului Primăriei a intrat primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu. 
El le-a cerut celor de la AUR să părăsească instituţia şi le-a transmis că în Primărie nu se filmează. De asemenea, edilul a ameninţat că va chema Poliţia Naţională, ceea ce s-a şi întâmplat. 
După ce a analizat situaţia, poliţistul a decis sancţionarea primarului Cristian Radu pentru apelarea abuzivă la 112.
Toate scenele au fost filmate de membrii AUR şi postate pe reţele de socializare.
În aceeaşi situaţie cu consilierii aleşi ai AUR se află şi cei ai USR.
Judecătoria Mangalia a decis validarea mandatelor consilierilor locali şi a respins ca nefondată cererea de invalidare a celor şase consilieri de la AUR şi de la USR. Decizia nu este definitivă.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Summitul UE – Consiliul de Cooperare al Golfului şi şi la reuniunea Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles

Nuclearelectrica şi Framatome anunţă că avansează în producerea izotopului medical Luteţiu-177 în România, utilizat în lupta împotriva cancerului