Scandalul momentului în lumea vegană: reprezintă consumul de stridii o formă de cruzime?

Prețul ridicat al acestei delicatese o obligă să își limiteze consumul la o singură dată pe lună. Pasiunea ei pentru stridii este surprinzătoare, având în vedere că Alex este vegană convinsă, evitând chiar și consumul de miere. Cum se explică asta?

Percepția ei s-a schimbat acum câțiva ani, când, în încercarea de a-și completa necesarul de nutrienți exclusiv din surse vegetale, Alex Karol a descoperit conceptul de „veganism bivalv”.

Această abordare nouă susține că moluștele, precum midiile și stridiile, lipsite de creier, nu pot simți durerea, iar consumul lor nu ar reprezenta o formă de cruzime față de animale. Dar nu toți veganii au fost de acord, mulți declarându-se revoltați de abordarea ideii.

Alex a fost imediat cucerită de idee, reintroducând stridiile în meniul ei și observând cu amuzament că mulți oameni cred că ea a inventat acest concept. Totuși, această abordare a generat controverse aprinse în rândul veganilor.

Vegan Society definește veganismul ca pe o practică ce exclude orice produs de origine animală, inclusiv nevertebratele precum stridiile, scrie incredibilia.ro.

În tot acest conext, unii specialiști, precum filosoful Peter Singer, profesor emerit de bioetică la Universitatea Princeton, vor să facă lumină și aduc o nouă perspectivă asupra acestei dileme etice.

Deși se declară adept al veganismului și evită să contribuie la suferința animalelor, Peter Singer consideră că stridiile, care conform studiilor sunt incapabile de a simți durerea, pot fi mâncate fără a încălca disputatele principii etice.

Amnistie fiscală: Românii pot scăpa de datorii la stat prin cerere depusă până pe 25 noiembrie

China îşi continuă comportamentul agresiv în Marea Chinei de Sud şi în Strâmtoarea Taiwan – Joe Biden