Scandalul parcărilor publice! Piedone sare la Nicușor Dan: Asta înseamnă că oamenii care locuiesc acolo nu își vor mai putea pune mașinile

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnă acțiunile primarului general, Nicușor Dan, de a marca, peste noapte, parcări publice în zone rezidențiale din Sectorul 5.

„Această acțiune a Primăriei Municipiului București adâncește problema locurilor de parcare din Sectorul 5, care sunt, oricum, insuficiente pentru a deservi populația din sector.

“Se pare că la al doilea mandat, primarul general, Nicușor Dan, și-a amintit de Sectorul 5. Dar nu pentru investiții, pentru a repara sau construi, ci pentru a încasa bani. Doar că parcările publice pe care le-a trasat peste noapte nu au niciun temei, nu se află în apropierea instituțiilor publice, ci în zone rezidențiale, în fața caselor. Pe cele 35 de străzi pe care le-a marcat în zona Cotroceni, de exemplu, se află doar case. Asta înseamnă că oamenii care locuiesc acolo nu își vor mai putea parca mașinile decât dacă plătesc 5 lei pe oră, 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună. ”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

<div class=""

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Parking București, a marcat, până în acest moment, parcări publice pe 35 de străzi din zona Cotroceni și pe Calea 13 Septembrie.

Pentru a ocupa un loc în parcările publice, cetățenii din sector vor fi obligați să plătească 5 lei pe oră, 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună. Pentru a parca tot anul în aceste zone, locuitorii vor scoate din buzunar 6.000 lei, în timp ce pentru un loc de parcare de reședință, suma anuală de plată către Primăria Sectorului 5 este de 683 de lei.

O altă problemă pe care cetățenii o vor întâmpina este aceea că un abonament achiziționat prin Parking București nu garantează locul de parcare, pentru că ocuparea acestora se realizează pe principiul “primul venit, primul servit”, a scris Piedone pe Facebook.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur anunţă că nu va mai evolua în acest sezon

Seismologul Mihai Diaconescu, după cutremurul puternic din România: ‘Zona Vrancea este plină de surprize’