Scenariul lui Eugen Tomac: ‘Iohannis îl ajută enorm pe Ciolacu’

  • „După alegerile comasate la care PNL și PSD au candidat pe o listă comună, cele două partide surori au încercat să mimeze o distanțare cu scopul de a păcăli din nou românii la alegerile viitoare (…) PNL-ul face tot ce trebuie pentru ca votul alegătorilor de dreapta să nu fie coagulat. De aceea nu au dorit formarea unei Alianțe a Dreptei împotriva PSD și stau lipiți de ei la guvernare. Și acum, pentru ca planul să funcționeze perfect, PSD și PNL modifică în grabă legile pentru a-l aduce în Parlament pe cel mai habarnist și leneș Președinte din istoria României. Intrarea în competiție a lui Iohannis îl ajută enorm pe Ciolacu, care speră astfel să dezamăgească și mai mult electoratul de dreapta. Un vot de dreapta absent servește din plin intereselor PSD”, a scris Tomac.

Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat va decide lunea viitoare dacă susţine proiectul de lege depus de PNL care permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare înainte de terminarea mandatului de şef al statului.

„Am un motiv foarte serios de a mă consulta cu colegii mei, lucru pe care l-am făcut de fiecare dată”, a declarat, joi, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă, în cazul în care BPN al PSD va vota pentru susţinerea proiectului, acest lucru înseamnă că social-democraţii vor susţine intrarea lui Klaus Iohannis în Parlament, Ciolacu a spus: „Nu l-am votat niciodată şi nu o să-l votez niciodată, dacă asta mă întrebaţi”.

Lege cu dedicație pentru Iohannis

Parlamentarii PNL Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache au depus, miercuri, la Parlament, propunerea legislativă prin care preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţă la alegerile parlamentare.

Proiectul modifică, în acest sens, articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„Preşedintele României, în funcţie de data alegerii Camerei Deputaţilor şi Senatului, dacă se află în ultimele 3 luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, a unei alianţe politice sau a unei alianţe electorale pentru obţinerea unui mandat de senator sau de deputat. În cazul în care este ales senator sau deputat, preşedintele României este obligat, după validare, să opteze între calitatea de senator sau deputat şi cea de preşedinte”, prevede proiectul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Banca Angliei a optat joi să lase neschimbate dobânzile, preferând relaxarea treptată a politicii monetare

Mormânt vechi de aproape 500 de ani descoperit la Notre Dame: Cine se afla în sicriul descoperit de arheologi