Schi alpin: Lindsey Vonn nu a luat o decizie privind revenirea în Cupa Mondială

Americanca Lindsey Vonn, cvadruplă câştigătoare a Cupei Mondiale de schi alpin, se simte foarte bine după operaţia la genunchi suferită în aprilie şi schiază din nou pe pârtii, dar nu a luat o decizie dacă va reveni în activitate, conform unei surse apropiate, citată de Reuters.

Lindsay Vonn, 39 ani, campioană olimpică şi mondială, s-a retras din schi în februarie 2019, când a susţinut că organismul ei nu mai poate fi reparat şi îi cere să se oprească.

Vonn a fost văzută antrenându-se în Noua Zeelandă la începutul acestui an şi, mai recent, pe pârtiile din Soelden, în Austria, unde noul sezon începe la sfârşitul acestei luni, alimentând speculaţiile că americanca urmăreşte o revenire, potrivit Olympics.com.

”Lindsey a suferit o înlocuire parţială a genunchiului în aprilie”, a declarat marţi pentru Reuters o sursă apropiată de Vonn, când a fost întrebată despre zvonurile legate de o posibilă întoarcere în competiţie. ”De atunci s-a recuperat bine şi genunchiul ei se simte incredibil. Ea a primit undă verde să schieze şi a început un program progresiv de revenire la schiat. Deocamdată, ea nu are planuri definitive sau un calendar”, a adăugat sursa.

Specialistă în probele de coborâre, Vonn este considerată una dintre cele mai mari schioare din toate timpurile şi a ajutat la dezvoltarea acestui sport în Statele Unite. La JO 2010 de la Vancouver, ea a devenit prima sportivă americană care a câştigat aurul la coborâre. Ea mai are în palmares un bronz la slalom super-uriaş tot la Vancouver şi un bronz la coborâre la JO 2018 de la PyeongChang.

Cu 82 de victorii în Cupa Mondială de schi alpin, Vonn este a doua după conaţionala ei Mikaela Shiffrin (97) pe o listă feminină a învingătoarelor din toate timpurile. AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Alba: Două camioane răsturnate pe A1, la câteva ore distanţă; şoferii au fost răniţi

Pacient cu arsuri, transportat cu o aeronavă Spartan la Bruxelles/ Alte trei persoane tratate în Belgia, repatriate după ce starea lor s-a îmbunătăţit