Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative face înscrieri, exclusiv online, la cele 57 de programe de masterat / Procedura şi actele necesare

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a demarat înscrierea la cele 57 de programe de masterat, întregul proces derulându-se online. Cei interesaţi se pot înscrie până în 23 iulie, ora 14.00, taxa fiind de 80 de lei.

”a dat startul admiterii la cele 57 de programe de masterat. Cei interesaţi se pot înscrie până pe 23 iulie 2024, ora 14:00. Vrei să devii masterand la Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Facultatea de Management, Facultatea de Ştiinţe Politice sau la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană? Accesează platforma admitere.snspa.ro, secţiunea Înscrieri online, şi creează-ţi câte un cont de candidat pentru fiecare facultate la care vrei să te înscrii”, au transmis, marţi, oficialii instituţiei de învăţământ.

Potrivit acestora, fiecare candidat poate alege mai multe facultăţi şi mai multe masterate pentru a creşte şansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA.

Se pot încrie cetăţenii români cu domiciliul stabil în România, cetăţenii din Uniunea Europeană/Spaţiul Economic European şi din Confederaţia Elveţiană, precum şi cetăţenii de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Ucraina şi etnicii români cu domiciliul stabil în străinătate (români de pretutindeni).

 Actele necesare sunt:

  • certificatul de naştere;
  • cartea de identitate;
  • certificatul de căsătorie (dacă este cazul);
  • diploma de licenţă (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Absolvenţii de licenţă promoţia 2024 pot încărca adeverinţa care atestă promovarea examenului
  • adeverinţă medicală tip, eliberată de medicul de familie;
  • candidaţii care se înscriu la Facultatea de Administraţie Publică sau la Facultatea de Management au nevoie şi de suplimentul la diplomă (suplimentul la diplomă trebuie scanat/încărcat într-un singur document, format PDF);
  • documente care demonstrează încadrarea candidatului în una din categoriile speciale: candidaţi proveniţi din centrele de plasament, candidaţi de etnie romă, candidaţii aflaţi în risc de a-şi pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zilnice de trai din cauza unor situaţii de boală, dizabilitate, sărăcie, candidaţi cu cerinţe educaţionale speciale/dizabilităţi.

Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care se optează.

”Odată taxa achitată, aceasta este valabilă pentru oricare dintre programele din oferta educaţională, indiferent de facultatea aleasă. Absolvenţii SNSPA vor beneficia de scutirea de la plata taxei de înscriere la concursul de admitere la oricare dintre programele de masterat organizate de facultăţile din cadrul SNSPA”, a mai transmis isnltituţia.

 

Daniil Medvedev, calificat în semifinale la Wimbledon, după ce l-a învins în cinci seturi pe liderul ATP, Jannik Sinner

Fenechiu: În PNL există o susţinere unanimă pentru domnul Ciucă / După ce se va întoarce din SUA, cu siguranţă, după decizia partidului de a-l valida ca şi candidat la preşedinţie, va fi prezent în spaţiul public