Se cere ridicarea imunității parlamentare e eurodeputatei Diana Șoșoacă

„Solicităm Președintelui României, Prim Ministrului României și Procurorului General al României să sesizeze Parlamentul European și să solicite ridicarea imunității parlamentare a dnei Diana Șoșoacă care aproape zi de zi, afișează mesaje publice cu un adânc caracter antisemit și negaționist, mesaje care încalcă în mod repetat și flagrant legislația adoptată de România, pentru combaterea Antisemitismului și a negării Holocaustului cât și promovarea mesajelor pro-legionare.

Incitarea la ură împotriva cetățenilor români de etnie mozaică, acuzațiile false conform cărora evreii sunt responsabili pentru moartea a 800.000 de români, acuzații lansate fără nici o rușine de la pupitrul Parlamentului României, zecile de mesaje rasiste lansate și distribuite în spațiul public prin intermediul platformelor sociale, asupra cărora nici o autoritate nu exercită nici un control, crează o realitate care contrazice orice și toate declarațiile politice menite să convingă comunitatea internațională că în România, antisemitismul și negationismul sunt fenomene marginale care sunt combătute în mod eficient și cu celeritate”, se arată într-o postare pe Facebook a Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului.

Eurodeputata Diana Șoșoacă ar putea fi urmărită penal din cauza declarațiilor cu caracter antisemit făcute după hotărârea CCR. Într-o declarație pentru stiripesurse.ro, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, precizează că nu există sesizări cu privire la Șoșoacă și oricum competența nu ar aparține CNCD.

„Nu există nicio sesizare sau autosesizare. Sunt mai multe declarații ale doamnei Șoșoacă care din punctul meu de vedere pot să atragă în discuție o posibilă răspundere penală. Asta nu e de competența CNCD, ci de competența organelor de urmărire penală.

Am văzut în presă declarațiile de la depunerea candidaturii, mai există o declarație înregistrată tot legală de legionari, Căpitan și evrei. Avem legislație care sancționează și contravențional, și penal. Dacă va exista o plângere penală sau o sesizare din oficiu, fiind europarlamentar, trebuie solicitată ridicarea imunității de la Parlamentul European. Dacă se sancționează contravențional, nu CNCD e competent”, a declarat președintle CNCD.

Mai multe detalii aici

S-au montat garduri de protecție în fața sediului BEC, după ce Șoșoacă și-a anunțat prezența alături de susținătorii ei

Victor Ponta deschide lista de candidaţi a PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor. Primul loc pentru Senat, ocupat de Titus Corlăţean