Se negociază puternic pentru Marea Neagră: SUA nu cedează la presiunile Rusiei

La scurt timp după anunţurile SUA, Kremlinul a spus că acordurile în privința Mării Negre nu vor intra în vigoare dacă nu vor fi restabilite legăturile dintre unele bănci ruse şi sistemul financiar internaţional.

„Nu va fi uşor. Va lua timp, dar cel puţin suntem pe această cale şi vorbim despre aceste lucruri”, a afirmat Marco Rubio în cadrul unei conferinţe de presă la Kingston, în Jamaica.

Statele Unite au încheiat marți acorduri separate cu Ucraina și Rusia pentru a întrerupe atacurile pe mare și împotriva țintelor energetice.

Washingtonul a fost de acord să facă eforturi pentru ridicarea unor sancțiuni împotriva Moscovei.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc miercuri că vor să facă să eşueze acordul intermediat şi anunţat marţi de SUA, care ar trebui să ducă, în anumite condiţii, la un armistiţiu în Marea Neagră şi la un moratoriu asupra atacurilor care vizează infrastructuri energetice, notează EFE.

Miercuri dimineaţă, cele două ţări implicate în conflict au denunţat atacurile efectuate în timpul nopţii de fiecare tabără.

După discuţii diplomatice în Arabia Saudită de duminică până marţi, în care SUA au negociat separat cu delegaţiile rusă şi ucraineană, a fost anunţat un acord privind un armistiţiu viitor în Marea Neagră şi reactivarea unui acord care să permită transporturile comerciale maritime în această zonă. Moscova a stabilit însă condiţii drastice pentru punerea sa în aplicare, şi anume ridicarea anumitor sancţiuni împotriva Rusiei adoptate ca urmare a invadării Ucrainei, care durează de mai bine de trei ani.

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu 1%, pe fondul scăderii stocurilor din SUA şi al temerilor legate de livrările din Venezuela

Trump impune noi taxe vamale: Măsurile sale economice vor schimba comerțul global