Sebastian Burduja: Investiţia de la Baloteşti este o decizie strategică pentru crearea unui model sustenabil de consum

Ministerul Energiei a susţinut un proiect realizat la Baloteşti, în judeţul Ilfov, cu sprijinul fondurilor europene alocate prin PNRR, investiţia reprezentând o decizie strategică pentru crearea unui model sustenabil de consum, a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, ministrul de resort, Sebastian Burduja.

„Astăzi vreau să vă povestesc despre un alt proiect realizat cu sprijinul fondurilor europene alocate prin PNRR şi pe care Ministerul Energiei l-a susţinut. SC Therme Nord Bucureşti SRL este gata să finalizeze centrala electrică cu panouri fotovoltaice la Baloteşti, judeţul Ilfov, un proiect care reprezintă o investiţie de peste 14 milioane de lei, dintre care 4,78 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile”, a subliniat Burduja.

Această centrală are o putere instalată de 2,4 MW şi va produce anual 3.169 MWh de energie din surse regenerabile. Din această producţie, aproape 92% va fi utilizată pentru autoconsum, ceea ce va reduce considerabil costurile cu energia electrică ale companiei şi va contribui în mod direct la diminuarea poluării.

„Este o soluţie modernă care răspunde atât nevoilor economice, cât şi cerinţelor de protecţie a mediului”, a menţionat ministrul.

În opinia sa, investiţia de la Baloteşti nu este doar o reacţie la provocările din prezent de pe piaţa energetică, ci o decizie strategică pentru crearea unui model sustenabil de consum, adaptat pentru viitor. Prin utilizarea energiei solare şi creşterea capacităţilor de producţie locală, astfel de proiecte reduc impactul economic al costurilor ridicate cu energia şi creează infrastructura necesară pentru un sistem energetic „mai sigur, mai eficient şi mai independent”.

„România are nevoie de astfel de iniţiative care să fie susţinute şi multiplicate. Fiecare proiect de acest fel aduce beneficii economice directe, prin reducerea costurilor şi creşterea competitivităţii, şi un impact pozitiv asupra comunităţilor locale şi asupra mediului înconjurător”, a mai scris ministrul Energiei pe pagina de socializare. AGERPRES/(AS – editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Membrii a două familii din oraşul Pantelimon, care s-au luat la bătaie şi şi-au provocat reciproc răni, au continuat scandalul la spital, unde au distrus un monitor/ Poliţia face verificări pentru identificarea celor implicaţi

FOTO Scandal monstru în comuna Pantelimon de lângă București: Bătaie generală pe o stradîă, mai multe mașini distruse – UPDATE