Secetă în Ecuador: Întreruperi de energie electrică în timpul nopţii şi telemuncă în sectorul public

<div class=""

Aceste măsuri, care vor intra în vigoare începând de joi, au fost luate pentru a face faţă „celei mai grave secete din ultimii 61 de ani şi pentru a ne gestiona responsabil sistemul electric”, a explicat Preşedinţia într-un comunicat.

Curentul electric urmează să fie întrerupt săptămâna viitoare de la ora 22:00, timp de opt ore, de luni până joi, în contextul în care seceta a scăzut nivelul apei în rezervoarele mai multor hidrocentrale, principala sursă de energie a ţării.

„Orele pentru aceste reduceri au fost stabilite cu scopul de a afecta cât mai puţin activităţile de producţie şi ziua de muncă”, a subliniat Preşedinţia.

Guvernul va impune, de asemenea, telemunca în sectorul public, în zilele de joi şi vineri, în această săptămână şi în următoarea.

O sistare generală în distribuţia energiei electrice, cu o durată de opt ore, începând de la ora 22.00, în această miercuri, a fost deja anunţată pentru efectuarea unor operaţiuni de „întreţinere preventivă” a sistemului de transport al energiei. Aceasta va fi însoţită de o întrerupere, ca măsură de securitate, în această ţară sud-americană afectată de violenţa bandelor, a anunţat ministrul de Interne, Monica Palencia.

Din cauza secetei, Ecuadorul a trebuit deja să impună raţionalizarea energiei electrice timp de până la 13 ore pe zi, în luna aprilie.

Ţara se confruntă cu un deficit energetic de aproximativ 1.000 de megawaţi, din care cel puţin 100 MW trebuie acoperiţi de o barjă pentru producţia de energie termică, pe care Guvernul o va închiria.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Primăria București folosește drone pentru a combate țânţarii în parcul Cişmigiu

Grecii fac minuni în munții din România: Imagini spectaculoase cu tunelurile care străpung Carpații