Secret Service ”are nevoie de mai mult ajutor”, estimează Biden după a doua presupusă tentativă de asasinare a lui Trump

Preşedintele american Joe Biden apreciază luni, la Casa Albă, că Secret Service ”are nevoie de mai mult ajutor” după presupusa tentativa de asasinare de duminică a candidatului republican la preşedinţie Donald Trump, relatează AFP.

Poliţia federală americană (FBI) a anunţat arestarea unui suspect care pare că l-a luat drept ţintă pe un teren de golf, duminică, în Florida.

Acesta este cea de-a doua presupusă tentativă de asasinare – în două luni – a omului de afaceri.

Tentativa de asasinare a lui Donald Trump din iulie a condus la demisia directoarei Secret Service.

Fostul preşedinte şi candidat republican, care se afla pe terenul clubului său de golf de la reşedinţa sa din Florida, este ”teafăr şi nevătămat în urma unor focuri de armă (trase) în apropierea sa”, a anunţat duminică directorul de comunicare a campaniei acestuia, Steven Cheung, într-o campanie prezidenţială deosebit de tensionată, cu aproximativ 50 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale de la 5 noiembrie.

Echipele miliardarului şi tribunului republican, în vârstă de 68 de ani, au transmis apoi presei SMS-uri şi mesaje în care dădeau asigurări – ”Nu vă fie teamă, sunt în siguranţă şi sunt bine. Nimeni nu a fost atins. Mulţumesc lui Dumnezeu”.

Secret Service, o unitate de elită din cadrul poliţiei însărcinată cu protecţia preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice de prim-plan, a anunţat că deschide o anchetă cu privire la aceste tiruri.

La 13 iulie, Donald Trump, preşedinte în perioada 2017-2021, a fost rănit la o ureche, prin împuşcare, de către un tânăr american, ucis de către forţele de ordine, după ce a ucis o persoană şi a rănit alte două în asistenţă, la un miting de campanie în Pennsylvania.

Imagini în care Donald Trump apărea cu sânge curgându-i pe faţă şi cu pumnul ridicat au făcut înconjurul lumii şi au bulversat campania în vederea alegerilor de la 5 noiembrie.

Acest fiasco al securităţii a condus la demisia directoarei Secret Service şi la trimiterea în concediu a cel puţin cinci agenţi ai serviciului.

Ministerul Justiţiei declanşează procedura de selecţie pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general

Intră la apă! Compania care a construit Titanicul și-a anunțat insolvența