Secretariatul General al Guvernului centralizează pagubele produse de inundaţii, în vederea accesării Fondului de Solidaritate al UE

Secretariatul General al Guvernului centralizează informaţiile privind pagubele produse de inundaţii, în vederea accesării Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Guvernul a analizat posibilitatea accesării Fondului de Solidaritate al UE, în completarea eforturilor naţionale de gestionare a dezastrelor produse de inundaţiile în săptămânile recente. Au fost evaluate măsurile necesare pentru ca cererea de asistenţă financiară prin acest instrument de sprijin post-dezastre să fie transmisă în termenul prevăzut de cel mult 12 săptămâni de la data primelor pagube produse. Pentru ca această solicitare să fie depusă, este nevoie ca pagubele să fie centralizate de către Secretariatul General al Guvernului şi această procedură se află în desfăşurare”, a spus Constantin, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Din 2005 până în prezent, România a beneficiat de opt granturi de sprijin din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în valoare totală de 141 milioane de euro.

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat, miercuri, autorităţilor implicate în evaluarea pagubelor produse de inundaţii să finalizeze rapid centralizarea datelor, astfel încât România să poată accesa cele 1,5 miliarde de euro alocate deja din Fondul European de Solidaritate.

„Trebuie să transmitem la timp cererea de asistenţă financiară Comisiei Europene, fiindcă avem deja alocaţi 1,5 miliarde de euro. Evaluarea pagubelor este esenţială şi cer tuturor autorităţilor implicate să finalizeze rapid centralizarea datelor. Vreau să avem săptămânal o informare clară, ca ne încadrăm în termenul final de 1 noiembrie”, a declarat Ciolacu, la începutul reuniunii Cabinetului. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Biohacking, metoda prin care îți poți inversa vârsta biologică urmând 8 obiceiuri simple

Fotbal: Zeljko Kopic (Dinamo) – Farul va da totul în meciul cu noi, dar avem ambiţiile noastre