Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA merge la Londra pentru a discuta despre sancțiunile împotriva Rusiei

Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, va vizita Londra între 13 și 15 octombrie pentru a discuta cu înalți oficiali britanici despre sancționarea în continuare a Rusiei și valorificarea activelor rusești înghețate, scrie Reuters.

Wally Adeyemo se va întâlni cu consilierul britanic pentru securitate națională, Tim Barrow, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, și ministrul de stat Stephen Doughty, a declarat Trezoreria, conform mediafax.ro.

În timpul călătoriei sale, Adeyemo va sublinia relația strânsă dintre SUA și Marea Britanie și coordonarea celor două țări cu privire la provocările geopolitice, inclusiv sprijinul puternic pentru Ucraina.

Adeyemo va aborda, de asemenea, activitatea comună de valorificare a activelor rusești înghețate de Occident după invazia Moscovei în Ucraina.

„Secretarul adjunct Adeyemo va discuta despre consolidarea în continuare a sancțiunilor împotriva Rusiei”, a declarat Trezoreria.

Adeyemo intenționează, de asemenea, să discute o abordare comună a administrației Biden și a guvernului condus de Keir Starmer pentru a stimula creșterea economică și a reduce costurile prin investiții strategice în industrii-cheie, cum ar fi producția avansată și energia curată.

FOTO Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca beneficiază de noi echipamente de ultimă generaţie

Stenograme explozive cu Marian Vanghelie care se laudă că îl face președinte pe Mircea Geoană: ‘Îl știu cum știu chiloții de pe mine’