Şedinţă la Palatul Victoria; tema – măsurile ce se impun pe sectorul românesc al Dunării, în condiţiile avertizărilor meteorologice

Premierul Marcel Ciolacu a convocat joi, începând cu ora 16,00, la Palatul Victoria, o şedinţă operativă pentru a analiza măsurile ce se impun pe sectorul românesc al Dunării, în condiţiile avertizărilor meteorologice emise de specialişti.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, la şedinţa operativă vor participa vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Sorin Lucaci, un reprezentant al Societăţii Hidroelectrica – Rădoi Ianaş, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Georgian Pop.

Debitul fluviului Dunărea, pe sectorul de la intrarea în ţară, va ajunge la maximum 7.600 mc/s, în următoarele cinci zile, dublu faţă de mediile multianuale ale lunilor septembrie şi octombrie, reiese din prognoza publicată, joi, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă pentru intervalul 26 septembrie – 3 octombrie.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, miercuri, că debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară nu va depăşi 8.000 metri cubi pe secundă, iar vârful viiturii va fi în 30 septembrie – 1 octombrie, menţionând, însă, că pe sectorul românesc va fi un aport suplimentar de apă ca urmare a viiturilor de pe râurile Jiu, Olt şi Argeş-Vedea.

Fechet a spus că autorităţile sunt pregătite pentru a face faţă acestei situaţii, generată de ciclonul Ashley, menţionând că, la acest moment, nu există nicio măsură de evacuare a populaţiei din vreo localitate din România. AGERPRES/(AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Breaking – Cutremur în fotbalul românesc: AMFB a fost radiată la Tribunal – O serie de competiții rămân în aer

Trump lansează un ceas de 100.000 de dolari pentru a-şi finanţa campania