Ședință la PNL care poate arunca coaliția în aer: Se intră în faza războiului total

Citește și: Situația din coaliție degenerează – Ciucă îi răspunde lui Ciolacu pe măsură: ‘A uitat ce a discutat săptămâna trecută’

PNL a depus, săptămâna trecută, în Parlament un proiect de lege, inițiat de liderii senatorilor și deputaților, Daniel Fenechiu și Gabriel Andronache, prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid. Amendamentul nu este susținut de PSD ceea ce a provocat o criză în coaliție.

Pe 3 aprilie a avut loc o discuţie între liderii PSD și PNL, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, la care a participat și preşedintele Klaus Iohannis, despre proiectul de lege care să dea posibilitatea șefului statului să candideze la alegerile parlamentare, ca independent pe lista unui partid politic, iar președintele social-democraților a promis susţinerea acestui demers, au afirmat surse din PNL. Ulterior, PNL a transmis că discuția a avut loc în altă zi din aprilie.

Marcel Ciolacu a ieșit public și a spus că nu s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis pe 3 aprilie.

”Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”, scrie Marcel Ciolacu.

În replică, Nicolae Ciucă susține că Marcel Ciolacu uită și ce a promis ”săptămâna trecută”.

”Chiar dacă nu a menționat cineva ziua de 3 aprilie, este greu de crezut că domnul Ciolacu își amintește ceva din acea perioadă dacă a uitat ce a discutat săptămâna trecută!”, scrie Nicolae Ciucă.

Fotbal: Christopher Nkunku a reuşit un hat-trick pentru Chelsea în Cupa Ligii engleze

Ancheta Recorder produce efecte majore: Trei șefi au fost trimiși în judecată de către DNA