Șefa ANM a anunțat prognoza oficială a iernii: ‘Trebuie să fim pregătiţi pentru orice’ – Când și unde vor veni ninsorile

Se apropie cu pași rapizi sezonul rece, iar meteorologii anunță că vom avea parte de o iarnă blândă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, însă „nu ar fi exclus ca sărbătorile să ne aducă iarna la munte”.

Directorul ANM Florinela Georgescu anunță că vom avea „un sezon mai extins de iarnă”, care urmează să înceapă din luna noiembrie și se va termina în martie.

Întrebată cum va fi vremea în perioada sărbătorilor de iarnă, Florinela Georgescu, director ANM, a transmis că este posibil să se depună zăpada la munte, însă nu sunt foarte multe șanse să ningă și în zonele de câmpie.

„E puțin probabil să apară ninsoarea, cel puțin în următoarele patru săptămâni în zonele de câmpie, pentru că temperaturile s-ar putea menține ușor peste normalul acestei perioade”.

Cu toate că sezonul de iarnă nu va fi unul prea friguros, specialiștii menționează că ar putea urma și episoade cu vreme severă, care nu pot fi anticipate cu atât de mult timp înainte.

„Pe de o parte, vorbim despre posibilitatea unor temperaturi în general apropiate de normalul climatologic și un regim al precipitațiilor de asemenea, ceea ce ar însemna că în fiecare din lunile următoare am putea avea, în medie, cantități de precipitații între 30 și 60l/m². Pe de altă parte, primele fenomene de iarnă noi le-am avut deja, pentru că au fost primele ninsori la munte, au fost primele dimineți cu temperaturi sub 0°C, nu doar în zonele depresionare”, a transmis Florinela Georgescu, director ANM, în direct la Digi24.

La sfârșitul săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie, în care ne vom bucura de o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi de până la 27°C în sudul şi estul ţării, urmează ca temperaturile să mai scadă și să apară „scurte episoade cu precipitații mai puternice pe arii mai extinse și mai degrabă o evoluție firească de intrare în iarnă, ceea ce înseamnă, sigur, o scădere treptată a temperaturilor. Deci, n-ar fi exclus ca sărbătorile să ne aducă ninsoarea la munte”.

„Ne-am obișnuit cu ierni mai calde decât normalul. Trebuie să fim însă întotdeauna pregătiți pentru orice eveniment cu adevărat de iarnă”, a mai adăugat Florinela Georgescu.

Gușă îi sfătuiește pe liberali să-l susțină deja pe Geoană, `căci Ciucă n-ar avea șanse de tur doi`

Procesul în care trei inculpaţi sunt acuzaţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost amânat