Aceste declaraţii riscă să provoace scandal.
Întrebată dacă ”există zone interzise” la Berlin, Barbara Slowik a răspuns că ”în principiu nu. Însă există domenii, şi trebuie să fim cinstiţi în acest stadiu, în care aş sfătui persoane care poartă kippa sau care sunt în mod deschis gay sau lesbiene să fie mai prudente”.
”În mule metropole este mai bine să fii atent în anumite locuri publice pentru a e proteja de orice delincvenţă”, spune ea.
Întrebată ”cine reprezintă un pericol pentru evrei”, ea răspunde că ”nu aş defăima niciun grup de persoane aici. Din păcate, există anumite cartiere în care trăieşte o majoritate de persoane de origine arabă care are de asemenea o simpatie faţă de grupări teroriste”.
”Un antisemitism deschis se exprimă acolo împotriva persoanelor de credinţă (iudaică) şi de origine evreiască”, declară Barbara Slowik.
Ea precizează că, după atacul de la 7 octombrie 2023 al hamas în sudul Israelului, peste 6.200 de anchete cu privire la antisemtism au fost deschise.
Multe dintre ele vizează mesaje pline de ură scrise pe reţele de socializare, dar şi acte de vandalism sau acte de rebeliune la reţineri efctuate la manifestaţii propalestiniene.
”Din fericire, infracţiunile violente împotriva poporului evreu sunt rare, chiar dacă fiecare infracţiune este fără îndoială o infracţiune în plus”, nuanţează ea.
În februarie, agresarea unui student evreu, lovit de către un student propalestinian, a provocat emoţie la Berlin.
Imediat după atacul de la 7 octombrie 2023, o sinagogă de la Berlin a fost atacată cu un cocteil Molotov.