Șeful din Siria al transferurilor de bani ale Hezbollah a fost ucis. Anunțul Israelului după atacul din Damasc

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că lovitura aeriană din Siria l-a vizat și l-a ucis pe șeful transferurilor de bani ale Hezbollah, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Acest lucru, împreună cu atacurile peste noapte asupra sucursalelor băncii al Qard al Hassan din Liban, arată încercările forțelor israeliene de a dezmembra capacitatea operațională a grupului militant susținut de Iran.

Atacul de la Damasc a avut loc în apropiere de Sensul giratoriu de Est, aproape de Hotelul Golden Mazzeh, o unitate de lux din centrul capitalei Siriei, potrivit Sky News.

Spital din Beirut, evacuat. Israelienii susțin că adăpostește un buncăr cu milioane de dolari și aur

Tot luni, un spital din Beirut este evacuat. Evacuarea se face la solicitarea armatei israeliene. Armata susține că sub spital de află un buncăr Hezbollah cu milioane de dolari și aur.

Fadi Alameh, directorul spitalului al Sahel din Beirut, spune că unitatea este evacuată după ce israelienii au susținut că „milioane de dolari în aur și numerar” au fost găsite într-un buncăr, potrivit Sky News.

Spitalul al Sahel este situat în suburbiile sudice ale capitalei libaneze, într-o zonă controlată de Hezbollah.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari a declarat că „există milioane de dolari în aur și numerar în buncărul lui Hassan Nasrallah”.

„Unde este situat buncărul? Direct sub Spitalul Al Sahel, în inima Beirutului”, a explicat Hagari.

Nu este clar dacă va urma un atac asupra spitalului

Armata israeliană a vizat resursele financiare ale Hezbollah. A aruncat în aer mai multe sucursale bancare și l-a ucis pe șeful grupului de transferuri de bani al Hezbollah în Siria.

Lupte: Denis Florin Mihai, în recalificări la Mondialele Under-23

Bătălie mare pentru cea mai scumpă autostradă din istoria României: Lucrări extrem de complexe și dificile