Șeful unui institut de sondare vorbește de tehnicile de manipulare

Remus Ștefureac prezintă pe pagina personală de Facebook un sondaj SOCIOPOL făcut public cu 2 zile înainte de alegerile locale 2024 prin care candidatul AUR la Primăria Cluj era la doar câteva procente de primarul în exercițiu, dar și ales, al Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. În realitate, spune el, diferența a fost nu de câteva procente… ci de zeci de procente. El califică acest tip de sondaje ca fiind ”sociozeneuri”:

”Ce “sondaj” bombă publicat și nerenegat cu două zile înainte de alegerile locale din 9 iunie 2024. Ce pariu senzațional, ce știința, ce precizie, ce exactitate, ce poezie, ce baladă. Plâng și greierii și creierii…

Așadar, “sondajul” cu pricina – Boc 33%, Cătălin Cozma de la AUR 28%, candidatul independent, Sabin Sarmas 14%. În realitate, rezultatul alegerilor a fost Emil Boc 42.5%, Sabin Sarmas 29,4%, Cătălin Cozma (AUR), 3.5%!!!! Nu 35%, nu 350%, ci 3,5%…. Adică diferența din “sondaj”intre Boc și Candidatul AUR a fost de 5%, iar în realitate, la alegeri a fost de 39%. Da,da, 39%. Muuult chiar peste performanta rivalilor de cursă lungă de la București care dădeau în “sondajul”publicat cu 4 zile înainte de alegeri o diferența de 1 procent între Nicușor și Firea, iar diferența în alegeri a fost de 26 de puncte.

Asta apropo de unele “sociozeneuri” care au început deja să fie trolate, veritabile măsurători spațiale plimbate prin kosmosul rasaritean cu navetele Soyuz pe post de blockbustere SF lansate cu bugete astronomice de la fermele din Baikonur.”

Numai 6-s norocoase! Report de aproape șase milioane de euro la Loto 6/49 în acest weekend

VIDEO Nicolae Ciucă anunță intervenții decisive în zona Galați: Nivelul apei a fost scăzut în cursul nopții