Senatorul Bob Menendez, acuzat de ”corupţie la scară mare”, urmează să-şi afle în curând pedeapsa

Faptele senatorului Bob Menendez reprezintă ”un exemplu tipic de corupţie la scară mare”, a acuzat marţi, la New York, un procuror federal la procesul alesului, care se apropie de verdict, relatează AFP.

În opinia acestui procuror, Paul Monteleoni, cazul este simplu – Bob Menendez, în vârstă de 70 de ani, şi-a vândut influenţa în schimbul unor sume mari de bani, lingouri de aur sau o decapotabilă somptuoasă.

Însă senatorul democrat, care a prezidat puternica Comisie a Afacerilor Externe, neagă în bloc, în pofida faptului că întreaga sa carieră politică din ultimii 40 de ani pare iremediabil distrusă.

Cei 12 juraţi, care urmau să se retragă pentru a delibera după pledoaria avocatului senatorului, l-ar putea condamna la 20 de ani de închisoare.

Bob Menendez, inculpat în septembrie – alături de soţia sa şi trei preuspuţi complici -, este vizat de 20 de capete de acuzare, inclusiv de corupţie, trafic de influenţă în favoarea Egiptului şi Qatarului şi de faptul că a acţionat ca agent al unui stat străin.

Cuplul a fost acuzat la începutul scandalului de faptul că a acceptat, în perioada 2018-2022, ”sute de mii de dolari” ca mită, în schimbul influenţei în vederea ”protejării şi îmbogăţirii” a trei oameni de afaceri din New Jersey, statul în care este ales, şi de susţinerea Guvernului egiptean.

Box: A încetat din viaţă fostul vicecampion mondial Marian Velicu

Biden mizează pe susţinătorii săi din Partidul Democrat. ”E pe cale să se ridiculizeze şi să-şi pună în pericol întreaga moştenire politică” îl atacă din nou NYT. Trump îl provoacă la altă dezbatere: ”Aceasta e cea mai mare muşamalizare din toată istoria