Senatorul ieșean, Liviu Brătescu, a tras din nou un semnal de alarmă cu privire la situația economică a României

Liderul filialei din Iași a Partidului România în Acțiune, Liviu Brătescu, a subliniat indolența guvernului care „continuă să numească, în proporție de 75%, oameni din interiorul partidelor politice în fruntea  companiilor de stat. Reformarea este o o condiție exprimată în mod expres de către Uniunea Europeană pentru a accesa fonduri din PNRR”.

România a pierdut 300 de milioane de euro din cea de-a treia tranșă de 2.7 miliarde din PNRR întrucât „Comisia Europeană consideră că la unele companii precum, Hidrotehnica, Nuclearelectrica, Romgaz sau Transelectria au fost numite, în consiliile de administrație, persoane care sunt incompatibile cu funcțiile pe care le dețin iar procedurile de selecție și numire nu au fost transparente” a explicat senatorul Liviu Brătescu.

Preocupat de viitorul economic al țării, Liviu Brătescu a cerut explicații guvernanților și în special lui Marcel Ciolacu, premierul țării.  Interpelarea depusă de senatorul de Iași în Senat conține trei întrebări: “1. Când va îmbunătăți Guvernul pe care îl conduceți legislația privind guvernanța corporativă? 2. Când vor fi reziliate contractele persoanelor considerate incompatibile de către Comisia Europeană? 3. Sunteți dispus, în calitate de Prim-Ministru, să vă asumați pierderea fondurilor în valoare de 500 de milioane de euro pentru a păstra oameni din interiorul partidelor politice la conducerea companiilor de stat?”

Liderul formațiunii politice ieșene România în Acțiune, care îl sprijină pe Mirceal Geoană la alegerie prezidențiale, a mărturisit că România se află “într-o situație economică delicată” soluția acestor prrobleme fiind alegerea de oameni responsabili care să guverneze cu profesionalism România.

Principesa Muna al Hussein a Iordaniei – decorată la Palatul Elisabeta de Custodele Coroanei Române

Bărbat acuzat că a vândut haine şi încălţăminte contrafăcute pe reţelele de socializare